Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκδηλώσεις της Χορωδίας Κέρκυρας για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της. Η διαδρομή της τα χρόνια αυτά ήταν μια πορεία με προσπάθειες και αγώνες για την καλλιτεχνική άνοδο της, την ανάπτυξη της και την συνεχή προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του Τόπου μας. Έτσι πιστεύουμε ότι όλοι όσοι προσέφεραν στην προσπάθεια αυτή, από οποιαδήποτε θέση, όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι και ικανοποιημένοι, ότι οι προσπάθειες τους απέδωσαν και είχαν ως αποτέλεσμα να είναι σήμερα η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ όχι ένα απλό σωματείο, αλλά ένας σημαντικός καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός οργανισμός με θετικότατη παρέμβαση στην τοπική κοινωνία.
Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της επετείου η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ θα οργανώσει ή θα συμμετάσχει κατά την διάρκεια του 2020 τις παρακάτω εκδηλώσεις και δράσεις:
. Την 21η Μαρτίου 2020 η Ανδρική Χορωδία θα δώσει μεγάλη συναυλία στην ΡΟΤΟΝΤΑ της Θεσσαλονίκης με πρόγραμμα επτανησιακής μουσικής.
. Την 29η Μαρτίου 2020 η Γυναικεία Χορωδία θα συμμετάσχει στο χορωδιακό Φεστιβάλ «Τάσος Παππάς» στη Θεσσαλονίκη.
. Την 12η Απριλίου 2020 όλα τα χορωδιακά Τμήματα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ θα δώσουν μεγάλη συναυλία στα Παλαιά Ανάκτορα Κέρκυρας, με την ευκαιρία των Εορτών του Πάσχα, με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας
. 20 Μαϊου 2020 : Συμμετοχή της Ανδρικής Χορωδίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα
. 26 Ιουνίου 2020 : Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας στο διεθνές χορωδιακό θρησκευτικό Φεστιβάλ Sacred Choir Music Festival in Krakow (Κρακοβία Πολωνίας)
. Τον Οκτώβριο 2020 θα οργανωθεί από την ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Συνέδριο στην Κέρκυρα με θέμα «Η Επτανησιακή Μουσική και η προοπτική της». Στο Συνέδριο αυτό θα κληθούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους Επτανήσιοι και όχι μόνο Μουσικοί, Συνθέτες και Μουσικολόγοι, με σκοπό να προκύψουν συγκεκριμμένες ενέργειες και δράσεις για το μέλλον της Επτανησιακής Μουσικής. Παράλληλα με το Συνέδριο θα οργανωθούν και εκδηλώσεις επί 10ήμερο, στις οποίες θα εμφανισθούν μουσικά σύνολα από όλη την Επτάνησο. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές και των τριών φωνητικών συνόλων της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
. Την 14η Νοεμβρίου 2020 θα οργανωθεί μεγάλη βραδυά όπερας, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, με την συμμετοχή της Ανδρικής Χορωδίας και την σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας στην οποία θα λάβουν μέρος solists από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
. 19 Δεκεμβρίου 2020 : Μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό θέατρο, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα Τμήματα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και της λήξης των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Εξ άλλου στα πλαίσια της λειτουργίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, με την ευκαιρία του προαναφερθέντος Συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων του, έχει τεθεί ως στόχος η εμφάνιση το φθινόπωρο του 2020, Συμφωνικής Μαντολινάτας, η ίδρυση της οποίας κρίνεται αναγκαία για την υποστήριξη του έργου του ΚΕΝΤΡΟΥ και την ανάδειξη της πλούσιας επτανησιακής μουσικής παράδοσης. Επίσης έχει προγραμματισθεί η λειτουργία, εντός του Μαρτίου 2020, διήμερου σεμιναρίου με θέμα «Η μουσική μέσα μας (Από την έμπνευση στην πραγμάτωση) – Αυτοσχεδιασμός».

Φωτο: argyrades.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ