Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γ.Ο.Κ: «Μεσόγειος: μια θάλασσα αδελφοσύνης και ειρήνης»

Ο Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου του 2020 στις 18:30, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας και θα βραβεύσει τους αθλητές που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους αγώνες της Ρυθμικής και του Τραμπολίνο για το έτος 2019.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η επίδειξη μας σε μορφή παράστασης. Στην παράσταση μας που έχει τίτλο “Μεσόγειος” συμμετέχουν οι αθλητές της Ρυθμικής Γυμναστικής, του Τραμπολίνο και της Γυμναστικής για Όλους. Η παράσταση μας, είναι ένα ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου, μέσα από τις μουσικές και την ποίησή τους. Η Μεσόγειος, μια θάλασσα που ενώνει λαούς και πολιτισμούς. Η Μεσόγειος μια θάλασσα αδελφοσύνης και ειρήνης.

Τις χορογραφίες και τα προγράμματα των παιδιών επιμελήθηκαν οι προπονήτριες του Συλλόγου μας. Την ιδέα και την σκηνοθεσία της παράστασης μας υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τον κόσμο.

Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας

Ο Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας είναι αθλητικό σωματείο, ανήκει στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και έχει αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καλλιεργεί τα ολυμπιακά αθλήματα της Ρυθμικής Γυμναστικής και του Τραμπολίνο και τα παγκόσμια αθλήματα του Διπλού Μίνι Τράμπ και του Ακροβατικού Διαδρόμου. Οι προπονήτριες του Συλλόγου είναι καθηγήτριες φυσικής αγωγής με τεχνογνωσία στα αθλήματα που καλλιεργούν και με την εμπειρία τους έχουν αναδείξει Πανελλήνιες πρωτιές. Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής είναι η κ. Μηνά Χρύσα, προπονήτρια Μπαλέτου η κ. Κατσαρού Κωνσταντίνα και προπονήτρια Τραμπολίνο, Διπλό Μίνι Τράμπ και Ακροβατικού Διαδρόμου η κ. Σέρβου Μαρία. Επιπλέον στο Σωματείο, καθώς τα αθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εξελίσσονται αναπτύχτηκαν τμήματα Γυμναστικής για Όλους με προπονήτριες την κ. Φακιολά Ελένη, την κ. Γραμμένου Εύα και την κ. Κοκκινίδου Φωτεινή. Τα παιδία των τμημάτων αυτών συμμετέχουν σε Γυμναστράδες που διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Πέτρος Γάλλιας

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου κι έκανε τις πρώτες του μουσικές και χορευτικές σπουδές. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1993 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός και χορευτής συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τη Μαρία Χορς, το Θίασο Πορφύρα της Ειρήνης Παπά, το Μιχάλη Κακογιάννη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη, το Θέατρο Τέχνης κ.ά. Το 1993 ίδρυσε το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος για το οποίο έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει 29 έργα. Το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου. Έχει σκηνοθετήσει ή χορογραφήσει 90 θεατρικά έργα, 38 όπερες, 6 οπερέτες, 32 χοροθεατρικά έργα, 4 μικτά θεάματα, 3 κουκλοθέατρα, 9 έργα με παιδιά και 6 με εφήβους, μεταξύ άλλων, για την Fujiwara Opera του Τόκιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Θέατρο (Κεντρική, Πειραματική, Παιδική Σκηνή), την Εθνική Λυρική Σκηνή (Κεντρική, Παιδική Σκηνή), την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κρήτης και Ρούμελης. Από το 1997 διδάσκει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ελεύθερα ή ενταγμένα σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι μέλος και από το 2011 πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID τηςUNESCO. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις Σχολές Χορού, μέλος της Επιτροπής Τιμητικών Συντάξεων του Υπουργείου Πολιτισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Είναι ιδρυτικό μέλος και από το 2002, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Από το 2012 έως το 2015 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

Για τον Γυμναστικό Όμιλο Κέρκυρας.

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Αλεξάνδρα Αργαλιά Ευγενία Μουστάκη -Παγιατάκη

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ