Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διαμαρτυρία του σωματείου ενοικιαζομένων καταλυμάτων του Αγίου Γεωργίου για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Το σωματείο των ενοικιαζομένων καταλυμάτων του Αγίου Γεωργίου με επιστολή του προς τον Δήμαρχο του Δήμου Αγίου Γεωργίου διαμαρτύρεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Ακολουθεί η επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής μας, που θεωρείται από τις ομορφότερες και πλέον τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας, χρόνια ταλανίζονται από την τραγική αδιαφορία των τοπικών αρχών να αντιμετωπίσουν και να λύσουν οριστικά το φλέγον πρόβλημα των κατεστραμμένων κοινοτικών και δημοτικών δρόμων .

Εμείς, παλεύουμε χρόνια για την επίλυση του προβλήματος αλλά δυστυχώς η Πολιτεία είναι απούσα και αδιάφορη στις εκκλήσεις μας, για να γίνει η ζωή μας καλύτερη, για να γίνει γνωστή η ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιοχή μας και να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός, κάτι που έως σήμερα είναι αδύνατον λόγω της τραγικής κατάστασης του οδοστρώματος όλων των δρόμων που οδηγούν στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, ο δρόμος : Καστελλάνοι- Αρκαδάδες – Πάγοι – Άγιος Γεώργιος είναι κατεστραμμένος εντελώς.

Ο δρόμος : Ασπιωτάδες – Μανιατάδες – Άγιος Γεώργιος είναι απροσπέλαστος και αδύνατη η διέλευσή του χωρίς να γίνει ζημιά στο αυτοκίνητο.

Οι δρόμοι από Γούτα προς Άγιος Γεώργιο και από Καββαδάδες προς Άγιο Γεώργιο στην ίδια κατάσταση με τους παραπάνω, εντελώς διαλυμένοι.

Και φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε τον ανύπαρκτο δημοτικό φωτισμό που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επικινδυνότητα των δρόμων.

Χρόνια τώρα διαμαρτυρόμαστε έντονα και προς πάσα κατεύθυνση για την εγκατάλειψη της περιοχής μας από την Πολιτεία και από την Δημοτική Αρχή. Aυτή η παραμέληση και η αδιαφορία τους μας έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση με συνέπειες δυσάρεστες έως τραγικές για την κοινωνική αλλά και την οικονομική μας ζωή, καθώς ο τουρισμός χρόνο με το χρόνο μειώνεται και οι τουριστικές επιχειρήσεις οριακά μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους ανάγκες.

Διαμαρτυρόμαστε και σήμερα σε σας, επειδή θεωρούμε ότι σας αφορά άμεσα, και μπορείτε να προβείτε στην άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών και Φορέων, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη λύση, ώστε να γίνει η περιοχή μας ασφαλής και αξιοβίωτη για μας και τους επισκέπτες μας.

Σας δηλώνουμε ότι θα περιμένουμε τις ενέργειές σας ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι μας ζητηθεί.

Ωστόσο, σας δηλώνουμε ότι η αγανάκτησή μας για την χρόνια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της περιοχής μας οδηγεί, αν δεν ενεργήσετε, στο να καταφύγουμε ακόμη και σε ένδικα μέσα, προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις που θα μας βγάζουν από την υποβάθμιση και τον κίνδυνο, ώστε να γίνει ασφαλής η διέλευση πεζών και οχημάτων στους δρόμους της περιοχής μας”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ