Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επτανησιακή Πρωτοβουλία: “Ναι στην Υ.Π.Ε Ιονίων Νήσων”

Από την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέχρι σήμερα έχουν αναληφθεί πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εφαρμογή ενός αποκεντρωτικού συστήματος οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας στην ελληνική επικράτεια.
Η σύμπτυξη των υγειονομικών περιφερειών το 2007 ως «περιττή πολυτέλεια, την οποία δεν αντέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δεν υπάκουσε σε καμία λογική διοικητικής διαίρεσης της χώρας ή υγειονομικής λειτουργίας. Η σύμπτυξη αυτή δεν ήταν άδολη και θεωρούμε ότι υποβάθμισε τον ρόλο της ανάπτυξης του συστήματος υγείας, είτε σε επίπεδο διοίκησης, είτε σε επίπεδο γεωγραφικών ορίων.
Εξετάζοντας την περίπτωση της Περιφέρειάς μας και τις προφανείς ιδιαιτερότητές της, η σημερινή διάρθρωση των υγειονομικών περιφερειών είναι όχι μόνον δυσλειτουργική αλλά και προσβλητική. Έχοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην συνοχή της Περιφέρειας, δεν μπορούμε να μένουμε θεατές στην μη αποκατάσταση της άδικης απομάκρυνσης υπηρεσιών και μετακίνησής τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Η “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” με εισήγηση της στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στις 13 Δεκεμβρίου 2019, για τα σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας της Π.Ι.Ν, κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις να συνταχθούν μεταξύ άλλων και με την επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – εισήγηση η οποία πέρασε κατά πλειοψηφία.
Ως εκ τούτου επανερχόμαστε για μία ακόμα φορά αναδεικνύοντας το κρίσιμο αυτό ζήτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία των Ιονίων Νησιών στον τομέα της υγείας. Δηλώνουμε την ανάγκη συσπείρωσης όλων, για την οριστική επίλυση του και την διασφάλιση του δικαιώματος κάθε Επτανήσιου πολίτη στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ