Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας .

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της χωρικής Αντιπεριφερειάρχη κας Ανδριώτη Αμαλίας –Ελένης και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου κ. Σωτήρη Κουρή, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, στην οποία τέθηκαν θέματα και προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την πρωτογενή παραγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας . Ετέθησαν θέματα, όπως η υπόθεση της δακοκτονίας , η τιμή του ελαιόλαδου, η αξιοποίηση του Κερκυραϊκού ελαιώνα, η αγροτική οδοποιία, η λειτουργία και η δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων, η μεταφορά γνώσης και εκπαίδευσης των αγροτών, η δημιουργία γραφείου ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κέρκυρα , η διαχείριση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και γενικά η βελτίωση της διαβίωσης και οι καλύτερες συνθήκες δουλειάς των αγροτών.
Τόσο η κ Αντιπεριφεριεάρχης, όσο και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής, διαβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας θα διεξαχθεί εντός των χρονικών ορίων, ώστε να έχουν έγκαιρα αναδόχους ραντιστές. Επίσης υπάρχει φροντίδα για εκπαίδευση των αγροτών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους συνεταιρισμούς καθώς και καταγραφή των αλιευτικών καταφυγίων ούτως ώστε να γίνει νομιμοποίηση και εκσυγχρονισμός του. Επιπλέον σε συνεργασία με τους Δήμους υπάρχει πρόθεση της Περιφέρειας μέσω του ΠΑΑ (Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης) να χρηματοδοτηθεί η αγροτική οδοποιία των Δήμων και να δημιουργηθούν ομβριοδεξαμενές ή λιμνοδεξαμενές και αρδευτικά δίκτυα.
Επισημάνθηκε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα εξηλεκτρισμού των αγροτικών εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια, το οποίο θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα και τέλος αναπτύχθηκε το πρόγραμμα δημιουργίας πρότυπων αμπελώνων με γηγενείς ποικιλίες αμπέλων.
Για όλα αυτά ζητήθηκε η συμπαράσταση και η συνεργασία της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων ούτως ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ξεκίνησε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση, η οποία θα πρέπει να εξελιχθεί σε συνεχή συνεργασία ώστε να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ