Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το ψήφισμα της ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για τα “κόκκινα” λεωφορεία

Η Παράταξή της Κερκυραϊκής Συμμαχίας στη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ομόφωνα ενέκρινε Ψήφισμα για τα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Ανοιχτού Τύπου.

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στη συνεδρίαση στις 11 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε να ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών- Μεταφορών και Τουρισμού να προβούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τη θέση σε κυκλοφορία ειδικών τουριστικών λεωφορείων, δημόσιας χρήσης, ανοικτού τύπου, αστικής περιήγησης πόλεων.
Ειδικότερα αποφάσισε να ζητήσει:

  1. Ότι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Μεταφορών και Τουρισμού, που σύμφωνα με τον πρόσφατο Ν. 4663/2020 ( άρθρο 36) θα εκδοθούν για να ορίσουν τους όρους, τις αδειοδοτήσεις και τις διαδρομές των ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοιχτού τύπου, να προβλέψουν την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου.
  2. Η ανάγκη να έχουν οι ΟΤΑ πρώτου βαθμού την αρμοδιότητα για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων, απαιτείται όχι μόνο για τη στοιχειώδη εφαρμογή της αρχής της αποκεντρωμένης διοίκησης, αλλά και από το γεγονός ότι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα πως μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών που μεταξύ άλλων πλήττεται από ανυπέρβλητα κυκλοφορικά προβλήματα.
  3. Να προβλεφτεί τέλος η δυνατότητα των Δήμων να επανεξετάσουν τις ήδη χορηγηθείσες άδειες λειτουργίας των εν λόγω οχημάτων με κριτήρια τις ιδιαίτερες συνθήκες σε κάθε περιοχή κυκλοφορίας τους και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.
    Η παρούσα απόφαση ν’ αποσταλεί:
    1) Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
    2) Στον Υπουργό Τουρισμού.
    3) Στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
    4) Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.
    5) Στην Περιφερειάρχη και το ΠΣ Ιονίων Νήσων.
    6) Στους Βουλευτές Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων.
    Κέρκυρα 11 Φεβρουαρίου 2020
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
    Δημοτικός Σύμβουλος
    Επικεφαλής της Παράταξης
    ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ