Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άνευ κριτηρίων η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Λευκκίμης & Αχιλλείου υποστηρίζει ο Δ. Μπιάγκης

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.:513/17-2-2020 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τονίζει ότι είναι: «Άνευ κριτηρίων η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Λευκκίμης και Αχιλλείου».
Ειδικότερα, στην Ερώτησή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «Ο Νομός της Κέρκυρας είναι μία περιοχή με μεγάλες ιδιαιτερότητες. Αριθμεί περίπου 110.000 μόνιμους κατοίκους, από αυτούς 40.000 περίπου κατοικούν στην πόλη και ο υπόλοιπος πληθυσμός βρίσκεται στην Περιφέρεια. Το νησί είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Κατά τους θερινούς μήνες, ο πληθυσμός τριπλασιάζεται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία, οι ανάγκες για αστυνόμευση και ασφάλεια. Επιπροσθέτως, η στρατηγική, γεωγραφική θέση του νησιού, το καθιστά πύλη εισόδου στη χώρα και στο έδαφος SCHENGEN, καθώς συνορεύει με την Ιταλία και την Αλβανία, γεγονός που ενισχύει ακόμα και περισσότερο την ανάγκη διευρυμένης αστυνόμευσης. Επιπλέον, η διοργάνωση διεθνών συναντήσεων και συνεδρίων, αθλητικών και πολιτιστικών δρώμενων, η συνεχόμενη έλευση «υψηλών προσώπων» στο νησί, απαιτούν αυξημένη αστυνομική δύναμη στην περιοχή».
Κατά τον κ. Μπιάγκη, η κατάργηση των ήδη υποστελεχωμένων Αστυνομικών τμημάτων Λευκιμμαίων και Αχιλλείου και η επικείμενη συγχώνευσή τους σε ένα τμήμα για όλη τη νότια Κέρκυρα, στους Αργυράδες, διακυβεύει άμεσα το γενικότερο αίσθημα «ασφάλειας» των πολιτών. Για τους παραπάνω λόγους καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να του απαντήσει από το βήμα της Βουλής εάν σκοπεύει να ανακαλέσει την απόφαση περί συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων Αχιλλείου και Λευκιμμαίων, λαμβάνοντας υπόψη γεωγραφικά, πληθυσμιακά, λειτουργικά κριτήρια, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν μεταξύ των προθέσεων του Υπουργείου είναι η ενίσχυση και η στήριξη των Αστυνομικών Τμημάτων με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ