Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στο γόνατο γραμμένο το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2020.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για το ότι η παράταξη της κας Υδραίου ούτε σχέδιο έχει,  ούτε πρόγραμμα για το Δήμο μας, το περιμέναμε άλλωστε από την απάντηση της κατά την ερώτηση μας «σε ποια φάση είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2023» που καταθέσαμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο:  Η κα Υδραίου απάντησε, ότι δεν έχει συνταχτεί ακόμη ούτε έχει γίνει διαβούλευση. Γράφει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα” στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, Γεώργιος Καλούδης.
Έτσι εξηγείται η προχειρότητα στη σύνταξη του πάμπτωχου Τεχνικού Προγράμματος για το 2020:

  • χωρίς έργα πολεοδομήσεων, 
  • χωρίς έργα σημείων / νησίδων διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων,
  • χωρίς έργα χώρων στάθμευσης και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού 
  • χωρίς έργα αστικών αναπλάσεων, 
  • χωρίς έργα βελτίωσης αστικού περιβάλλοντος και παλιάς πόλης Κέρκυρας, 
  • χωρίς έργα και παρεμβάσεις στις περιφερειακές Δημοτικές ενότητες και κοινότητας και  στις τουριστικές περιοχές του Δήμου μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Προϋπολογισμός του 2020.  Προϋπολογισμός ουρά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής των Κ. Νικολούζου και Γ. Παντελιού – Γ. Καρύδη. Φτωχός, τελο-μπηκτικός, (φορομπηκτικός) και  αντιαναπτυξιακός. 
Η ανυπαρξία Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και  προγραμματισμού της παράταξης της κας Υδραίου θα στερήσει από την Κέρκυρα πόρους για έργα υποδομής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Δημοτών και των επισκεπτών που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος μας για την επόμενη 4ετια. 
Καλέσαμε στο Δημ. Συμβούλιο την  Κα Υδραίου να αποσύρει το Τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό και να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή με απόφαση Δημ. Συμβουλίου, προκειμένου να συντάξει επαρκές Τεχνικό Πρόγραμμα που θα καλύπτει τις σημερινές και τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες της πόλης μας και των χωριών μας και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό με ορίζοντα τετραετίας. 
Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή.  Από εδώ και πέρα ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό.

Για μας πρώτα είναι το συμφέρον της Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ