Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Κέρκυρα

Ξεκίνησε χθες, η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών οικιακής χρήσης στους δικαιούχους  του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» από την Κέρκυρα και τους Παξούς.

Η προσέλευση ήταν αθρόα , καθώς από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, προκειμένου να παραλάβει τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής υγιεινής.

 Η διανομή ξεκίνησε χωρίς προβλήματα  στις 10 π.μ. στο 5ο χλμ της Εθνικής Πέλεκα ( απέναντι από τη φαρμακαποθήκη) και η εξυπηρέτηση από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν υποδειγματική. 

Την πλήρη επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης  Κώστας Ζορμπάς , ο οποίος  παρευρέθηκε στο χώρο παρακολουθώντας τη διαδικασία, την οργάνωση και τη διαχείριση του προγράμματος.

«Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της ξεπερνώντας τις δυσκολίες και σήμερα η πρώτη διανομή ΤΕΒΑ είναι γεγονός. Πρόκειται για δράση υψηλής κοινωνικής προσφοράς, προκειμένου να υποστηριχθούν συμπολίτες μας που βιώνουν δυσκολίες. Άμεσα θα ξεκινήσει η διανομή της επισιτιστικής βοήθειας και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες και θα επαναλαμβάνεται ανά δίμηνο», ανέφερε ο κ.Ζορμπάς.Η διανομή της επισιτιστικής βοήθειας για τους δικαιούχους από την Κέρκυρα και τους Παξούς συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο (5ο χλμ της Εθνικής Πέλεκα, απέναντι από τη φαρμακαποθήκη) από τις 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ