Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Παράβαση της εβδομάδας». 1133 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων
Την εβδομάδα 10 έως 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 18.876 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.133 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Την προηγούμενη βδομάδα (10 έως 16 Φεβρουαρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στο πλαίσιο αυτό, από (911) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (18.876) οχήματα και βεβαιώθηκαν (384) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και (749) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (290), της Θεσσαλονίκης (130), του Ηρακλείου (69), των Χανίων (55), των Τρικάλων (41) και της Φθιώτιδας (41).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ