Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Post Office: Η Κέρκυρα, ο πιο value for money ελληνικός προορισµός για τους Βρετανούς.

Στην 8η θέση σε ευρωπαϊκό και στη 16η σε παγκόσµιο επίπεδο συναντάται η Κέρκυρα, στην έρευνα Holiday Money Report, των βρετανικών ταχυδροµείων, για τους πιο value for money τουριστικούς προορισµούς για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, µε το νησί του Ιονίου να έχει την καλύτερη σχέση «ποιότητας – τιµής», µεταξύ των ελληνικών προορισµών.

Σύµφωνα µε την έρευνα, που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, οι τιµές σε οκτώ βασικά τουριστικά είδη, όπως ένα πλήρες γεύµα για δύο άτοµα µε κρασί, ένα φλιτζάνι καφές, ένα µπουκάλι µπύρας, ένα αναψυκτικό, ένα ποτήρι κρασιού, ένα µπουκάλι εµφιαλωµένο νερό, αντηλιακό και εντοµοαπωθητικό, που αγοράζουν οι παραθεριστές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, έχουν µειωθεί σε πάνω από τα τρία τέταρτα, δηλαδή σε 33 από τους 42 εξεταζόµενους προορισµούς, σε παγκόσµιο επίπεδο. Η µεγαλύτερη πτώση στις τιµές των ειδών αυτών κατά 44% παρατηρείται στην Αντίγκουα, µε το µέσο κόστος να είναι 70,51 λίρες και τον προορισµό για φέτος να ανεβαίνει στη 14η θέση.

Σε διψήφιο ποσοστό 21% είναι η µείωση στις τιµές των προαναφερόµενων ειδών για το 2020 και στην Κέρκυρα, η οποία καταλαµβάνει τη 16η θέση, από την 21η πέρυσι, σε σύνολο των 42 προορισµών απ’ όλο τον κόσµο, µε το συνολικό κόστος για τα παραπάνω είδη να ανέρχεται σε 75,91 λίρες, έναντι 96,06 λιρών το 2019.

Μειωµένες, κατά 15% είναι οι τιµές στα οκτώ βασικά είδη, που συνιστούν το τυπικό «καλάθι του τουρίστα» στο θέρετρο Sunny Beach, της Βουλγαρίας, το οποίο διατηρεί τη θέση του ως ο πιο φθηνός προορισµός, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσµιο επίπεδο για τους Βρετανούς, για το 2020, µε το συνολικό κόστος για τα παραπάνω είδη να ανέρχεται σε £30,68. Στη δεύτερη θέση συναντάται η Μαρµαρίδα, στην Τουρκία, καθώς ο µέσος ταξιδιώτης για την αγορά των προαναφερόµενων προϊόντων και υπηρεσιών πρέπει να δαπανήσει £44,15.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Sunny Beach και Μαρµαρίδα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ εξίσου οικονοµικός προορισµός είναι και η ακτογραµµή Αλκγκάρβε, στην Ισπανία, που ακολουθεί στην τρίτη θέση, µε το κόστος για το «καλάθι του τουρίστα» να διαµορφώνεται στις £49,87. Στην τέταρτη θέση τοποθετείται η Cοsta del Sol, στην Ισπανία µε £53,16 και στην πέµπτη η Πράγα µε £63,02. Στην αµέσως επόµενη θέση, την έβδοµη, βρίσκεται η Πάφος, µε το τυπικό «καλάθι του τουρίστα» να κοστίζει £63,22.

Δύο θέσεις πιο κάτω «φιγουράρει» η Κέρκυρα, ο φθηνότερος ελληνικός προορισµός στην Ευρώπη για τους Βρετανούς, µε το κόστος για τα 8 είδη που συνιστούν το «καλάθι του τουρίστα» να ανέρχεται στις £75,91.

Όπως σε κάθε έρευνα ακριβότεροι εµφανίζονται οι προορισµοί στον γαλλικό νότο (Νίκαια £89,31) και στη νότια Ιταλία (Σορέντο £108,39).

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ