Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα και Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας

Επίσκεψη στο εργοτάξιο των εργατικών κατοικιών του Αγ. Ιωάννη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, συνοδευόμενοι από παράγοντες του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τον εργολάβο του έργου, εκπροσώπους του ΔΕΔΔΗΕ κ.α.
Έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον εργολάβο και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πρόοδο των εργασιών, ενώ υπήρξε ομόθυμη απόφαση για τον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων, ώστε το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους.
Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι οι εργατικές κατοικίες του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τον ΟΑΕΔ. Ενημέρωσε ότι αναμένεται από μέρα σε μέρα η δημοσίευση του ΦΕΚ με την συμπληρωματική σύμβαση που περιλαμβάνει τα έργα για την ολοκλήρωση των εργασιών στις εργατικές κατοικίες (Φάση Ι) και το έργο του αποχετευτικού αγωγού προς Σκάφωνα (Φάση ΙΙ). Υπογράμμισε επιπλέον, ότι μετά την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την υπογραφή της, δεν υπάρχουν άλλα γραφειοκρατικά εμπόδια για την ολοκλήρωση του έργου.
Ο Στέφανος Γκίκας τόνισε την σημασία της επίσκεψης του Διοικητή του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα, ώστε να δει ιδίοις όμμασι το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επανέλαβε την θέση του εργολάβου, σύμφωνα με την οποία από την υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα παραδοθεί σε έξι μήνες και τόνισε:
«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να ξεμπλέξουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, τροποποιήσεις συμβάσεων και Υπουργικές Αποφάσεις που λίμναζαν για χρόνια. Πλέον, μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης απεμπλέκεται η διαδικασία.
Είμαι αισιόδοξος ότι εντός του 2020, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών θα μπουν στα σπίτια τους.
Από την πλευρά μου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, θα κάνω ό,τι μπορώ για την γρηγορότερη παράδοση του έργου.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ