Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επαφές της Δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου στο Βελιγράδι

Πλήθος συναντήσεων είχε κατά το τριήμερο παραμονής της στο Βελιγράδι η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου ως επικεφαλής αντιπροσωπείας την οποία απαρτίζουν η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Π. Τζάνε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Β. Σπάτουλας.

Η κ. Υδραίου παρέστη στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης IFT 2020 στο περιθώριο της οποίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπ. Τουρισμού της Σερβίας αλλά και να δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια της Σερβίας. Η κ. Υδραίου συναντήθηκε επίσης με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Βετεράνων και Μνημείων Εξωτερικού, τον Έλληνα Πρέσβη στην Σερβία, τον Δήμαρχο Βελιγραδίου ενώ φιλοξενήθηκε και σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS της Σερβίας.

Κύριος στόχος της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και γενικότερα της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας ήταν στις επαφές της να προβάλει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό. Σε όλες τις συναντήσεις της η κ. Υδραίου εστίασε στους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς καθώς επίσης και στις δυνατότητες ενίσχυσης συνεργιών και συνεργασιών.

Στη συνάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο τονίστηκαν οι ιστορικές και ιδιαίτερες σχέσεις των Σέρβων με την Κέρκυρα και επισημάνθηκε η εξέταση δυνατότητας φιλοξενίας περισσότερων Σέρβων στις δημοτικές κατασκηνώσεις. Τόσο ο Πατριάρχης όσο και η Δήμαρχος συμφώνησαν ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και σχέσης των δύο λαών μπορεί να επιτευχθεί και στις νέες γενιές μέσα από την εκπαίδευση αλλά και μέσω της ανάπτυξης σχέσεων και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων.

Η Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Βελιγραδίου Zoran Radoijicic με τον οποίο πέραν της ανταλλαγής εθιμοτυπικών δώρων είχε και ευρεία συνάντηση-σύσκεψη παρουσία συνεργατών και των δύο πλευρών στο Δημαρχείο Βελιγραδίου. Η κ. Υδραίου επεσήμανε ότι ένα κομμάτι της ιστορίας του σερβικού λαού είναι και κομμάτι της ιστορίας της Κέρκυρας και των Κερκυραίων. Επίσης επεσήμανε προς τον Δήμαρχο Βελιγραδίου την θέληση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για περαιτέρω ενίσχυση και ισχυροποίηση της συνεργασίας και της φιλίας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες μπορούν από κοινού να αναλάβουν.

Τις δυνατότητες ενίσχυσης και περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων στον εμπορικό τομέα είχε την δυνατότητα να συζητήσει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας στην συνάντησή της με την Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Branislava Simonic. Στο περιθώριο της έκθεσης τουρισμού IFT 2020 που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι η κ. Υδραίου συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Rasim Ljajic με τον οποίο οι συνομιλίες είχαν αντίστοιχο περιεχόμενο.

Η κ. Υδραίου συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εργασίας Βετεράνων και τον Γ.Γ. του υπουργείου υπεύθυνο για τα μνημεία εξωτερικού όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο, που βρίσκεται στη νησίδα Βίδο και στην εορτή μνήμης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Σημαντικές ήταν οι επαφές της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και στην έκθεση τουρισμού IFT 2020 στης οποίας τα εγκαίνια παρέστη στο σύνολό της η Κερκυραϊκή αντιπροσωπεία. Στο περιθώριο της έκθεσης η κ. Υδραίου είχε την ευκαιρία να προβάλει την Κέρκυρα μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια KCN και RTS Sarenica ενώ κλήθηκε και συμμετείχε και σε δημοφιλή πρωινή πολιτική εκπομπή του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Σερβίας RTS.

Η κ. Υδραίου ολοκλήρωσε την τριήμερη παραμονή της στο Βελιγράδι παραχωρώντας συνέντευξη με αντικείμενο τις σχέσεις των δύο λαών και τις ομορφιές της Κέρκυρας στην εφημερίδα Blic.

Τέλος, η κ. Υδραίου δήλωσε ότι «ο Δήμος μας θα συνεχίσει και θα διευρύνει τις επαφές και μ’ άλλες πόλεις της Σερβίας, συμβάλλοντας έτσι, στη διατήρηση αυτής της μακρόχρονης και σταθερής σχέσης».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ