Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Σε δύο μήνες οι Επαναληπτικές Εκλογές στους Αυλιώτες».

Με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των ΟΤΑ, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα για το άρθρο 12 παράγραφος 8 με το οποίο δίδεται η δυνατότητα επαναληπτικών εκλογών σε όσες τοπικές κοινότητες στις εκλογές της 26ης Μαΐου δεν ανακηρύχθηκαν, συνδυασμοί υποψηφίων για συμβούλια κοινοτήτων ή υποψήφιοι πρόεδροι, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως είχαμε δεσμευτεί, επιλύεται με το παρόν σχέδιο νόμου το ζήτημα της εκλογής τοπικού συμβουλίου στην Κοινότητα των Αυλιωτών της Βόρειας Κέρκυρας. Είχαμε από καιρό διατυπώσει ότι το αίτημα των κατοίκων των Αυλιωτών ήταν δίκαιο. Ήταν άλλωστε οξύμωρο το μεγαλύτερο χωριό της Βόρειας Κέρκυρας να μην έχει δικό του Τοπικό Συμβούλιο.
Με την έναρξη της εφαρμογής του παρόντος νόμου, η κα. Περιφερειάρχης, κατόπιν αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, θα προκηρύξει εκλογές εντός δύο μηνών. Οπότε πλέον ο νέος Πρόεδρος και το νέο Τοπικό Συμβούλιο των Αυλιωτών θα αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην διαχείριση των τοπικών προβλημάτων και ζητημάτων της Κοινότητας τους.
Επιθυμώ για την εξέλιξη αυτή να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο για την αποδοχή του δίκαιου αυτού αιτήματος.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ