Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Υφυπουργού Αθλητισμού Μνημόνιο συνεργασίας και κοινές πρωτοβουλίες

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού και Νεολαίας Γιάννη Αρμενιάκο και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Οικονομικών και Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου.
Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφέρεια, όπως και τις ελλείψεις των υποδομών κατά νησί. Ενημερώθηκε επίσης για τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την ανάπτυξη και τον συνδυασμό του αθλητισμού με τον τουρισμό και με τον πολιτισμό.
Εντοπίστηκαν οι άξονες συνεργασίας και αποφασίστηκε:
•Σύνταξη και υπογραφή μνημονίου, μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο θα υπογραφεί στην έδρα της Περιφέρειας, για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
•Οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαφόρων ειδών αθλητισμού, καθώς και στον αθλητικό τουρισμό και στην προβολή των νησιών της Περιφέρειας.
•Συμπερίληψη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις περιοχές προτεραιότητας, όπου θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού “Ζήσε αθλητικά”.
Η Περιφερειάρχης και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Ολυμπιονίκες, οι οποίοι συνεργάζονται με το Υπουργείο, και να ανταλλάξουν απόψεις για το πρόγραμμα δράσης “Ζήσε αθλητικά” που θα τους φέρει μέσω του αθλητισμού κοντά σε κάθε τοπική κοινωνία.
Είχαν την ευκαιρία επίσης να ενημερώσουν τον Υφυπουργό και τους Ολυμπιονίκες για τις αθλητικές επιδόσεις και τις διακρίσεις σε διάφορα αθλήματα των νέων στα Ιόνια Νησιά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ