Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση NOVARTIS μίλησε στην ΕΡΤ ο Βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας.

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα έδωσε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της Novartis Ελλάδος, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος έκανε λόγο για «χοντροκομμένο παραμύθι, το οποίο αποκαλύπτεται», ενώ είπε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από την Δικαιοσύνη να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, ο κ. Γκίκας είπε, ότι η συγκεκριμένη δήλωση «βάζει τα πράγματα στην θέση τους.»
Τόνισε, πως δεν κλήθηκε ως μάρτυρας «διότι γνώριζαν ποια ήταν η γνώμη του και ότι δεν θα τους ήταν χρήσιμος, αφού πρόκειται για σκευωρία και στημένη υπόθεση. Αν ο κ. Φρουζής κατέθετε όσα είπε σήμερα, δεν θα ήταν χρήσιμος σε αυτό το σύστημα…»
Ο Βουλευτής επεσήμανε επιπλέον, ότι οι δηλώσεις Φρουζή επιβεβαιώνουν όσα βγαίνουν από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου «ο ένας δικαστικός λειτουργός μετά τον άλλο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για σκευωρία. Παράλληλα, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου πρέπει να καταθέσουν οι «προστατευόμενοι μάρτυρες», των οποίων τα ονόματα είναι ήδη γνωστά.»
Ερωτηθείς για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τον Προϋπολογισμό 2021 -2027, ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι υφίσταται απόκλιση ύψους 200 δις Ευρώ μεταξύ των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Παρατήρησε, ότι η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί πλήγμα, καθώς ανήκε στα κράτη μέλη που συνεισέφεραν σημαντικά στον Προϋπολογισμό της ΕΕ.
Ο Βουλευτής παρουσίασε τους δύο βασικούς στόχους της Ελλάδας σε αυτή την διαπραγμάτευση: Πρώτον, τη διαφύλαξη κατά το δυνατόν των ευρωπαϊκών πόρων για τους αγρότες της Χώρας μας και δεύτερον, την διατήρηση ή αύξηση των πόρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος. Σημείωσε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και για αυτό οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Εξέφρασε παράλληλα την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εν λόγω διαπραγματεύσεις.
Άσκησε όμως και σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων κατήγγειλε το αποτέλεσμα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Δεν συνεισφέρει στην Εθνική προσπάθεια. Δεν γίνεται σε τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες, να μην υπάρχει στοιχειώδης στήριξη από την Αξιωματική Αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Στέφανος Γκίκας κλήθηκε να σχολιάσει επιπλέον τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, τις οποίες αποκάλεσε «ανατολίτικο παζάρι». Επανέλαβε την θέση της Ελλάδας, η οποία διαχρονικά είναι θετική στην συνεργασία και στην συνεννόηση των δύο χωρών, «αλλά με άξονα το Διεθνές Δίκαιο και όσα αυτό ορίζει για την ΝΑ Μεσόγειο. «Συμφωνίες» τύπου Μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, που καταβαραθρώνουν κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο συζήτησης», δήλωσε.
Σε ότι αφορά στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν περί αποδοχής της «Συμφωνίας» Τουρκίας – Λιβύης από την Ελλάδα, ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση, αφού την εν λόγω «Συμφωνία» έχουν καταδικάσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.
Τέλος, ο Βουλευτής έδωσε έμφαση στο γεγονός, ότι η Ελλάδα κρατά σθεναρή στάση, αφού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι σε περίπτωση που τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να το αποτρέψει. «Πιο ξεκάθαρη δήλωση από αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ