Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί η ITB Berlin|Ανακοίνωση των διοργανωτών.

Οι διοργανωτές της παγκόσμιας ταξιδιωτικής έκθεσης ITB στο Βερολίνο, επιβεβαίωσαν ότι η έκθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για το κορονοϊό.

Η ITB πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4-8 Μαρτίου, προσελκύοντας εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Περίπου 10.000 οργανισμοί και εταιρείες από περισσότερες από 180 χώρες, πρόκειται να συμμετέσχουν.

Οι διοργανωτές παρακολουθούν την κατάσταση του κορωνοϊού «πολύ στενά» και βρίσκονται σε τακτική επαφή με τις γερμανικές υγειονομικές αρχές και το γερμανικό Υπουργείο Υγείας.

Εκπρόσωπος της ITB δήλωσε: «Σας παρακαλούμε να είστε βέβαιοι ότι η ασφάλεια και η υγεία των συμμετεχόντων στην έκθεση, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Εάν υπάρξουν αλλαγές στην τρέχουσα κατάσταση, θα λάβουμε υπόψη τις συστάσεις των αρμόδιων ομοσπονδιακών και κρατικών αρχών και των δημοτικών αρχών υγείας και θα εφαρμόσουμε όλες τις κατάλληλες οδηγίες».

Δεν υπάρχει λόγος περιορισμού των εμπορικών εκθέσεων στη χώρα, σύμφωνα με τη γερμανική ένωση εμπορικών εκθέσεων, AUMA.

Και συνέχισε ο εκπρόσωπος της ITB: «Ως παράγοντες κινδύνου ορίζονται η διαμονή στις πληγείσες περιοχές κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ή η επαφή με οποιοδήποτε άτομο έχει βρεθεί θετικό σε λοίμωξη από τον COVID-19 / coronavirus. Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις εισόδου στη Γερμανία για τους πολίτες από την Κίνα, την Ασία ή την Ιταλία προς το παρόν. Το έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της ΕΕ αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες με αεροπλάνα, θα πρέπει να ερωτηθούν πριν από την προσγείωση σε ευρωπαϊκή χώρα, εάν βρίσκονταν σε περιοχές κινδύνου ή σε επαφή με άτομα που ήταν θετικά για μόλυνση με COVID-19 / κοροναϊό. Για να προστατέψουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας, διατηρούμε τα πρόσθετα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης στους εκθεσιακούς χώρους της ITB Messe Berlin».

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται επίσης να «πλένουν τα χέρια συχνά και σχολαστικά, παρατηρούν φτέρνισμα και βήχα, αποφεύγουν τα χέρια».

Υπενθυμίζεται ότι η ITB Berlin, έχει ανακοινώσει προληπτικά μέτρα, για τον κορονοϊό.

Η πρωτότυπη ανακοίνωση της ITB, ΕΔΩ.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ