Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με “Γκιόστρα, ένα βενετικό έθιμο”, συνεχίζετε το Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων “Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι” συνεχίζει τις συναντήσεις με τους μικρούς καλλιτέχνες, στο χώρο του Πωλητηρίου – Αναγνωστηρίου της Πινακοθήκης (Κήπος του Λαού).
Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσουμε και θα ζωγραφίσουμε το
έθιμο της Γκιόστρας. Ένα έθιμο της περιόδου του καρναβαλιού, το οποίο
καθιερώθηκε στην Κέρκυρα την περίοδο της ενετοκρατίας. Πρόκειται για
κονταρομαχίες που πραγματοποιούνταν όχι σε πεδία μάχης, αλλά στα κέντρα των πόλεων.
Στην Κέρκυρα αθλοθετήθηκαν δύο Γκιόστρες, την περίοδο του Καρναβαλιού. Στην μία έπαιρνε μέρος η νεολαία των οικογενειών που μετείχαν στο Συμβούλιο της πόλης και πραγματοποιούνταν αρχικά στην Κάτω Πλατεία και αργότερα στο Πλατύ Καντούνι. Στην άλλη έπαιρναν μέρος οι στρατιώτες της φρουράς και τελούνταν στο Παλαιό Φρούριο.
Το πρόγραμμα διεξάγεται κάθε Σάββατο 11:00 – 13:00, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή.
Την καθοδήγηση έχουν η εικαστικός Έλενα Σουέρεφ και η γραφίστρια –
εκδότρια Ελβίρα Μεταλληνού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)