Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

WTCC: Ψυχραιμία και όχι ακραίοι περιορισμοί στα ταξίδια.

Ψυχραιμία και όχι ακραίους περιορισμούς στα ταξίδια προτείνει το Παγκόσμιο Συνέδριο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTCC) προς τις κυβερνήσεις λόγω της υπερβολικής ανησυχίας που προκαλεί ο Κορωνοϊός.

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος και CEO του WTCC, αναφέρει πως το κλείσιμο των συνόρων και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα. Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε ύστερα από την καραντίνα στο ξενοδοχείο H10 Costa Adeje Palace.

Έχοντας εμπειρία ως Υπουργός Τουρισμού με την έξαρση του ιού H1Ν1 στο Μεξικό, δηλώνει πως τα ακραία μέτρα είναι αναποτελεσματικά και χρειάζονται λύσεις που βασίζονται στα δεδομένα με στόχο να μην πληγεί η πλειοψηφία των ατόμων και των επιχειρήσεων που βασίζονται στον τουριστικό κλάδο.

Το WTCC αναφέρει πως σε 33 χώρες, δηλαδή το 16% του συνόλου όλο του κόσμου, έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού. Σε ανακοίνωσή του, το Συνέδριο δηλώνει: «Το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών έχει αναρρώσει. Ο Κορωνοϊός έχει χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σύγκριση με τον ιό SARS και τον MERS»

Οι τουρίστες έχουν αρχίσει να φαίνονται ανήσυχοι στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τον ιό ανεξάρτητα από τους προορισμούς που πρόκειται να ταξιδέψουν. Η ανησυχία έχει να κάνει με τον εγκλωβισμό σε καραντίνες (όπως έχει ήδη συμβεί σε κρουαζιερόπλοια και ξενοδοχεία) και η αδυναμία τους να επιστρέψουν, καθώς και το γεγονός να μην μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε πόλεις που έχουν ερημώσει.

Οι τουρίστες που έχουν κάνει κρατήσεις σε κρουαζιέρες φοβούνται μήπως εγκλωβιστούν στις καμπίνες τους, όπως συνέβη με το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σημειώνουν μείωση στις κρατήσεις για προορισμούς στην Ασία.

Ο Σύνδεσμος tour Operators της Βρετανίας, ABTA, συνιστά στους τουρίστες να ενημερώνονται από το Foreign and Commonwealth Office.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ