Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γερμανία: Πιο δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα για τους tour operators | Πως κινείται η γερμανική αγορά. Κως και Κέρκυρα σημειώνουν οριακή μείωση !

O πιο δημοφιλής προορισμός για τους γερμανικούς tour operators, είναι η Ελλάδα, για το Καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Γερμανίας (DRV), Norbert Fiebig.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως από τα μέσα Ιανουαρίου οι κρατήσεις πακέτων διακοπών έχουν σημειώσει άνοδο, αλλά υπάρχει πάντοτε περιθώριο βελτίωσης. Μέχρι στιγμής ο κλάδος των tour operators σημειώνει πτώση της ζήτησης κατά 3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και το ερώτημα είναι, πως θα κινηθεί η αγορά στις επόμενες εβδομάδες.

Η έκταση και ο αντίκτυπος, που θα έχει το ζήτημα του Κορωνοϊού ως προς τις κρατήσεις των Γερμανών, δεν μπορεί να υπολογιστεί προς το παρόν. Ο Norbert Fiebig παραμένει, ωστόσο, αισιόδοξος και σημειώνει την επιθυμία των Γερμανών να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους, καθώς μέχρι στιγμής, υπολογίζεται πως οι Γερμανοί τουρίστες ξοδεύουν 1012 ευρώ κατ’ άτομο. Αυτή η τιμή είναι αυξημένη κατά 3% σε σχέση με πέρυσι.

Νικητές στην «κούρσα» κρατήσεων Αίγυπτος και Γερμανία. Πιο δημοφιλής η Ελλάδα στις κρατήσεις.
Η Αίγυπτος είναι η «νικήτρια» στις κρατήσεις της καλοκαιρινής περιόδου με αύξηση κρατήσεων κατά 14%, η Τουρκία συνεχίζει την αυξητική τάση των 2 τελευταίων ετών με ποσοστό 2% και η Γερμανία καταγράφει άνοδο 7%.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός σε κρατήσεις για τους tour operators είναι η Ελλάδα. Η Ρόδος σημειώνει άνοδο, η Κρήτη παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ η Κως και η Κέρκυρα σημειώνουν οριακή μείωση, σύμφωνα με το DRV. Την Ελλάδα ακολουθούν η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά.

Μείωση στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων
Οι κρατήσεις στις πτήσεις για μακρινές αποστάσεις σημειώνουν πτώση 10% και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της αγοράς. Οι «χαμένοι» είναι το Μεξικό και η Καραϊβική.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ