Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σήμερα κρίνεται η διεξαγωγή της φετινής ITB Berlin.

Μέσα στις επόμενες ώρες το συμβούλιο διαχείρισης κρίσεων θα αποφανθεί αν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ή όχι η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνο που έχει προγραμματιστεί για τις 4 με 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας, θα τεθούν επί τάπητος η προστασία της υγείας και το οικονομικό συμφέρον. Οι διοργανωτές πάντως έχουν ενημερώσει τις αρχές ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε εκθέτες που τις τελευταίες 14 μέρες επισκέφθηκαν περιοχές «υψηλού κινδύνου», έχουν πυρετό ή βήχουν.

Όσον αφορά αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι αγώνες της Μπουντελίγκα, οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι προς το παρόν το Βερολίνο δεν θεωρεί ότι συντρέχει λόγος για συγκεκριμένα μέτρα. Το μόνο καθοριστικό κριτήριο είναι αν συμμετέχουν αθλητές από χώρες με κρούσματα κορωνοϊού, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είναι αρμόδιος για ζητήματα αθλητισμού.

Μετά τα κρούσματα του ιού στην περιοχή του Χάινσμπεργκ, κοντά στο Άαχεν, οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι οφείλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών το ζητούμενο στο συμβούλιο διαχείρισης κρίσεων είναι να ορίσει συγκεκριμένους κανόνες για μεγάλες διοργανώσεις. Όπως είναι για παράδειγμα η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη του ιού ή η διάθεση αντισηπτικών προϊόντων. Οι τελικές αποφάσεις για την πραγματοποίηση ή ακύρωση μιας διοργάνωσης βρίσκονται ωστόσο στην αρμοδιότητα των τοπικών αρχών, κατέστησαν σαφές οι κύριοι Ζέεχοφερ και Σπαν.

ΠΗΓΗ: www.dw.com, Στέφανος Γεωργακόπουλος (dpa) & money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)