Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέκος Αυλωνίτης: Η Κυβέρνηση να αφήσει την επικοινωνιακή πολιτική

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ο βουλευτής Κέρκυρας με το Σύριζα Αλέξανδρος Αυλωνίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Όσα συμβαίνουν στον Έβρο και στα νησιά μας δεν είναι πρωτόγνωρα ούτε είναι και τα τελευταία. Τουλάχιστον 1.000.000 πέρασαν στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία και 800.000 πήραν το δρόμο προς την Ευρώπη και άλλοι επίσης 50.000 επέστρεψαν στην Τουρκία είτε εθελουσίως είτε δια της επαναπροωθήσεως.

Οι πάντες ομιλούν ότι η Τουρκία για δικούς της λόγους άνοιξε τα σύνορα. Εμείς πριν μιλήσουμε, εγώ πριν μιλήσω, πριν πάρουμε τα όπλα και πριν ανοίξουμε ομοθυμαδόν πυρ, πρέπει να αναρωτηθούμε: Ποιος είναι ο εχθρός μας;

Πριν πάρουμε τα καριοφίλια και τα γιαταγάνια πρέπει να απαντήσουμε το ερώτημα: Ποιους θα κτυπήσουμε;

Εχθρός μας είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες; Θα κτυπήσουμε στο ψαχνό, με ποσοστά επιτυχίας ανάλογα με τον αν θα πετύχουμε Σύριο, Πακιστανό, Ιρακινό, Αφρικανό ή Νιγηριανό; Αν θα κτυπήσουμε πρόσφυγα ή μετανάστη ή κάποιον βιαστή, κλέφτη ή κάθαρμα;

Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε έτσι το θέμα, με ουρλιαχτά και εθνικιστικές κραυγές.

Είναι απαράδεκτη και σκηνοθετημένη ακόμη και η φράση : «Ασύμμετρη απειλή», που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση του το ΚΥΣΕΑ, γιατί αναφέρεται σε πολεμική εμπλοκή. Δεν έχουμε στη κυριολεξία πόλεμο στα σύνορα μας. Στα σύνορά μας παίζονται παιχνίδια στις πλάτες αθώων και κατατρεγμένων ανθρώπων. Στην Ελλάδα δεν πρέπει να χωριστούν οι άνθρωποι και πάλι σε προδότες και σε «ηρωικούς αγωνιστές» των πατρώων εδαφών. Είναι ντροπή!!!

Τούτη η κυβέρνηση είναι απλά πανικοβλημένη. Το μόνο που ξέρει πολύ καλά να κάνει είναι να ρίχνει ξύλο, τόσο στους Έλληνες, όσο και σε μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν έχουν άδικο όσοι λένε το Μητσοτάκη ως νέο Όρμπαν.

Δεν είμαι οπαδός να ανοίξουν τα σύνορα και ό,τι θέλει ας γίνει. Κανένας δεν είναι. Είμαστε οπαδοί της φύλαξης των συνόρων μας και είμαστε διαπρύσιοι κήρυκες του ανθρωπισμού και της τήρησης των αρχών του διεθνούς δικαίου. Είμαστε οπαδοί της προστασίας των νησιών μας και της οικονομίας τους. Δεν είμαστε οπαδοί του ξύλου και των ύβρεων. Είμαστε όμως και οπαδοί της δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας.

Τι θέλουμε συγκεκριμένα ως κόμμα:

Η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ΕΕ δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά. Οφείλει να εγγυηθεί την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης, καθώς και να αναλάβει την ευθύνη για την επεξεργασία ενός αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης της πιθανότητας ακύρωσής της.

Η κυβέρνηση οφείλει λοιπόν να αφήσει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και τους κομπασμούς για την «Ελλάδα που άντεξε» και να συνειδητοποιήσει ότι με τους ανεύθυνους χειρισμούς της έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή επιδείνωση της κρίσης. Έστω και τώρα οφείλει να σοβαρευτεί, να αφήσει την πολιτική της επικοινωνίας και να εκπονήσει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, να απαιτήσει την άμεση παρέμβαση της ΕΕ και να ομαλοποιήσει την κατάσταση στα νησιά, προχωρώντας άμεσα σε αποσυμφόρησή τους.

Η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τη Τουρκία σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης στη περιοχή και απαράδεκτων διεκδικήσεων από τη πλευρά της, πέρα από όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν επιτρέπει άλλους ανεύθυνους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς από την κυβέρνηση.

Δεν είναι η ώρα της επικοινωνιακής ρητορείας. Ούτε η ώρα των εσωτερικών ισορροπιών με τους γαλάζιους δημάρχους και περιφερειάρχες.

Είναι η ώρα της ευθύνης και της εθνικής συνεννόησης. Ας ελπίσουμε ο κ. Μητσοτάκης να το κατανοήσει πριν να είναι εξαιρετικά αργά.

Και κάτι τελευταίο για τους νέους Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες και Μπουμπουλίνες. Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει την υγεία.

Ας βάλουν προς το παρόν τα κουμπούρια στις θήκες τους και ας δείξουμε φρόνηση ως λαός.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ