Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Στέφανος Γκίκας για την κρίση στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου

Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας σχολιάζει την εκρηκτική κατάσταση σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου. Ακολουθεί η ανάρτηση:

“1η Μαρτίου σήμερα και οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ΕΛ.ΑΣ προστατεύουν στον Έβρο τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα από ορδές παράνομων μεταναστών που σωρεύονται επικίνδυνα στα περάσματα του Έβρου. Είναι θαύμα που δεν υπάρχουν ακόμη θύματα!!
Η Τουρκία εκμεταλλεύεται με απάνθρωπο τρόπο την ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων, καταπατώντας ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα και μέσω προσπάθειας ακραίας παραπληροφόρησής τους, τους χρησιμοποιεί σαν πιόνια – και όχι ως ανθρώπους – για να πιέσει την ΕΕ.
Ο Ερντογάν, μη σεβόμενος την Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη για να ξεφύγει από το Βατερλό της Συρίας που συνεχίζει να μετράει πτώματα… Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να αντιδράσει δυναμικά τόσο στα σύνορά μας – χερσαία και θαλάσσια – όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η ΕΕ οφείλει να καταδικάσει τον Ερντογάν και να πάρει μέτρα, κυρώσεις κλπ.
Ο «κόμπος φθάνει στο χτένι», Συρία, Λιβύη, Κύπρος, Αιγαίο, Αν. Μεσόγειος και τώρα Έβρος; Για πόσο ακόμη ο άνθρωπος αυτός θα γίνεται ανεκτός από την διεθνή κοινότητα;;
Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Τα σύνορα ενισχύονται με δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την νέα αυτή ασύμμετρη απειλή.
Η σκέψη μας αυτή την ώρα είναι κοντά στους Στρατιωτικούς μας, στους Αστυνομικούς μας και στους Λιμενικούς μας που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή”…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ