Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Πολιτιστικό τέλος” ζητά η Χορωδία Κέρκυρας.

Η Γενική Συνέλευση της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, που συνήλθε την 19 η Ιανουαρίου 2020, στο πλαίσιο των θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος που τέθηκαν κατ΄ αυτήν, ομόφωνα ενέκρινε το παρακάτω Ψήφισμα :

1 . Να γίνει πρόταση προς τους Δήμους Κεντρικής Κέρκυρας, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας προκειμένου :
(α) Να θεσπισθεί «πολιτιστικό τέλος» για τους επισκέπτες της Κέρκυρας, ώστε με τα έσοδα από αυτό να μπορούν να ενισχύονται οι πολιτιστικοί Φορείς του Νησιού, αλλά και να δημιουργηθούν οι οικονομικές δυνατότητες για παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Κέρκυρας (υποδομές, μνημεία κ.τ.λ.).
(β) . Να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ανακηρυχθεί η Κέρκυρα ως «Νησί της Μουσικής». Οι προτάσεις αυτές έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, αφού η μία ενεργεί επιβοηθητικά και υποστηρίζει την λειτουργία της άλλης.

2 . Να γίνει παρέμβαση προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη των πολιτιστικών υποδομών, κυρίως σε χώρους, στην πόλη της Κέρκυρας, όπως το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)