Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Προέδρου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Σπύρου Χαλικιόπουλου με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου AOCTA κύριου Χαλικιόπουλου Σπύρου και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κύριου Ρουμπάτη Λεωνίδα.Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων του νεοεκλεγέντα Προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας με φορείς και δημοτικές αρχές, και κρίθηκε πρωτευούσης προτεραιότητας λόγω του επίκαιρου μείζονος θέματος του Κωροναϊού.

Επί του θέματος, ο κύριος Ρουμπάτης έδωσε διαβεβαιώσεις πως το νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Κωροναϊού, παρόλο που έως σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα στην Κέρκυρα. Πιο συγκεκριμένα, τρείς θάλαμοι –ένας στην Παιδιατρική, ένας στην ΤΕΠ(Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και ένας στην Πνευμονολογική- έχουν ειδικά διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο, ενώ στην Εντατική είναι έτοιμος ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης , ο οποίος μπορεί να υποδεχθεί σε πρώτη φάση όποιον νοσήσει από τον Κωροναϊό. Μετά από τον θάλαμο αυτό προβλέπεται η διακομιδή στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Ο κύριος Ρουμπάτης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού – απαραίτητο είναι να επικρατήσει ψυχραιμία , να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες πρόληψης του ΕΟΔΥ και να περιοριστούν τα επισκεπτήρια σε ασθενείς και η παραμονή συνοδών εντός Νοσοκομείου.

Τέλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου επισήμανε πως πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού ,θέμα το οποίο ευελπιστεί πως θα διευθετηθεί.

Ο κύριος Χαλικιόπουλος διαβεβαίωσε τον κύριο Ρουμπάτη πως ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας θα είναι δίπλα σε κάθε του προσπάθεια ,με στόχο την συνεργασία και συμπόρευση των τομέων υγείας και τουρισμού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)