Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συναγερμός για κορωνοϊό σε κρουαζιερόπλοιο με 2.000 επιβάτες που πλέει προς Κέρκυρα – Πλακιωτάκης: Η εταιρεία το διέψευσε.

Περί τους 2.000 ανθρώπους, επιβάτες κρουαζιερόπλοιου, κλήθηκαν να επιστρέψουν στο πλοίο, ενώ βρίσκονταν σε εκδρομή στην Αθήνα, έπειτα από την επιβεβαίωση για θετικό κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσά τους.

Πηγή: Express.co.uk, Daily Mail, ΑΝΤ1
Το κρουαζιερόπλοιο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού αφότου διαπιστώθηκε πως Αυστριακός επιβάτης που πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου και έχει επιστρέψει στην πατρίδα του, διαπιστώθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, έπειτα από την είδηση αυτή, 2.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επέστρεψαν στο MSC Opera και τους ζητήθηκε να παραμείνουν εντός του πλοίου μέχρι νεοτέρας.

Εκεί τους ανακοινώθηκε από τον καπετάνιο πως ένας άνδρας που επέβαινε τις προηγούμενες μέρας στην κρουαζιέρα διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πάντως όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Σε επαφή που είχαμε με την διοίκηση της εταιρείας, διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε με πολλή μεγάλη σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή κάθε τέτοιο περιστατικό», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Η ανακοίνωση της ιδοκτήτριας εταιρείας

Πάντως η ίδια η εταιρία του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Οι υγειονομικές Αρχές στην Αυστρία μας ενημέρωσαν πως επιβάτης αυστριακής εθνικότητας, που συμμετείχε στην κρουαζιέρα με το MSC Opera στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 17 ως τις 28 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου. Ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την αποβίβαση του στη Γένοβα της Ιταλίας.

Το Msc Opera είχε δέσει νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά, στην Ελλάδα και ενημερώσαμε τις ελληνικές Αρχές για το περιστατικό ζητώντας τους κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από τους επιβάτες, σαν προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν στο πλοίο ενώ αναμέναμε οδηγίες από τις τοπικές αρχές.

Μοιραστήκαμε με τις υγειονομικές Αρχές το πλήρες ιατρικό ιστορικό του πλοίου, καθώς και το ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό του Αυστριακού επιβάτη. Οι ελληνικές Αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει κατά τις 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα. Δεν απαιτήθηκε κανένα άλλο επιπλέον υγειονομικό μέτρο και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης».

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Νωρίτερα, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επεσήμαινε ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορονοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές Αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».

«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονιζόταν στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου, η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

Πηγή: real.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ