Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γερμανία: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις πακέτων διακοπών στο τέλος Φεβρουαρίου, λόγω κορωνοϊού.

Δραματικά μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Φερβουαρίου, οι κρατήσεις διακοπών στη Γερμανία λόγω της ανησυχίας, που προκαλεί η έξαρση του Κορωνοϊού για τις πληττόμενες περιοχές και την ασφάλεια των ταξιδιών. Οι πωλήσεις στη Γερμανία σημείωσαν πτώση κατά 30% την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σε διάφορους προορισμούς, παγκοσμίως.

Όπως γράφει το έγκριτο FVW, οι κρατήσεις σημειώνουν πτωτική τάση από τις αρχές του Φεβρουαρίου με τον Κορωνοϊό να έχει ήδη πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας και να επεκτείνεται παγκοσμίως. Τα στοιχεία, που προκύπτουν από τους ερευνητές της TDA, καταγράφουν πτώση στις πωλήσεις νέων πακέτων διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων και ιστοσελίδων κρατήσεων.

Ο δείκτης πωλήσεων της TDA σημείωνε άνοδο από την αρχή του 2020, αλλά την τελευταία εβδομάδα του περασμένου μήνα σημειώθηκε μείωση της τάξης του 37%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σχεδόν όλοι οι προορισμοί έχουν επηρεαστεί από τη μείωση των κρατήσεων. Στη Δ. Μεσόγειο καταγράφεται πτώση 42%, στην Ασία και την Αυστραλία 34%, στην Α. Μεσόγειο και την Αφρική 33% και στην Καραϊβική 30%. Ακόμα και στις οδικές διακοπές προς την Ευρώπη, έχει καταγραφεί πτώση 30%.

Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώθηκαν από τα τελευταία στοιχεία μηνιαίων πωλήσεων των ταξιδιωτικών πρακτόρων, όπως προέκυψαν από την εταιρία IT, TATS. Κατά το Φεβρουάριο σημειώθηκε μείωση εσόδων κατά 23% και κατάρρευση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτήριων κατά 37%. Στα θετικά, οι πωλήσεις ταξιδιών αναψυχής αυξήθηκαν κατά 1%, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των κρατήσεων κρουαζιέρας κατά 5%. Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Ευρώπης, ο όμιλος TUI, επιβεβαίωσε ήδη ότι είχε πτώση στις κρατήσεις την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ