Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χρεωκόπησε μεγάλη αεροπορική εταιρία στην Αγγλία.

Σήμερα τα ξημερώματα, η βρετανική αεροπορική εταιρία Flybe ανακοίνωσε την χρεωκοπία της και την είσοδό της σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, καθηλώνοντας όλα τα αεροσκάφη και ακυρώνοντας όλες τις πτήσεις.

Η ραγδαία μείωση της κίνησης και η αστοχία της βρετανικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει ρευστότητα 100 εκατ. λιρών, οδήγησαν στο κλείσιμο της εταιρίας και σε απώλεια 2.400 εργαζομένων, ενώ πολλά περιφερειακά αεροδρόμια θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η Flybe είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, που εκτελεί περισσότερες από τις μισές πτήσεις εσωτερικού στην χώρα, εκτός Λονδίνου, με πολλά αεροδρόμια να στηρίζουν την βιωσιμότητά τους στην εταιρία αυτή. Η αεροπορική εταιρεία εδρεύει στο Exeter και διαθέτει περίπου 200 δρομολόγια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Η Flybe εκμεταλλεύεται την πλειοψηφία των εσωτερικών πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν ξεκινούν ούτε τελειώνουν στο Λονδίνο, με συχνές συνδέσεις μεταξύ αεροδρομίων της Σκωτίας και Αγγλίας και περισσότερες από δώδεκα διαδρομές που συνδέουν το George Best Belfast City με αεροδρόμια στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία. Η Flybe λειτουργεί περίπου 75 αεροσκάφη και εξυπηρετεί περισσότερα από 80 αεροδρόμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της, η οποία δεν λειτουργεί πλέον, αναφέρεται ότι η «Η Flybe εισήλθε σε αναγκαστική διαχείριση και ο Alan Hudson, η Joanne Robinson, η Lucy Winterborne και ο Simon Edel, της EY, διορίστηκαν ως κοινοί διαχειριστές. Όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί και η εταιρία του Ηνωμένου Βασιλείου έπαψε να λειτουργεί με άμεση ισχύ».

Οι πελάτες
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Εάν πρόκειται να πετάξετε με την Flybe, παρακαλώ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΤΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ εκτός αν έχετε κανονίσει εναλλακτική πτήση με άλλη αεροπορική εταιρεία. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η Flybe δυστυχώς δεν είναι σε θέση να οργανώσει εναλλακτικές πτήσεις για τους επιβάτες.

Εάν έχετε μια κράτηση που πωλείται από άλλη αεροπορική εταιρεία που περιλαμβάνει ταξίδι σε μια πτήση Flybe, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρεία ή ταξιδιωτικό πράκτορα για να επιβεβαιώσετε εάν υπάρχει κάποιο αντίκτυπο στα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Επίσης, συνιστάται στους πελάτες να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για περισσότερες πληροφορίες ( www.caa.co.uk ).

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες ή βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους Διαχειριστές τηλεφωνικά στο 0207 951 7801 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση flybeadministration@uk.ey.com«.

Iδιοκτήτης της Flybe, είναι η κοινοπραξία της Connect Airways, που περιλαμβάνει τη Virgin Atlantic, τον ιδιοκτήτη του αεροδρομίου Southend, Stobart Group και την Cyrus Capital. Η Virgin Atlantic, ο όμιλος Stobart και η Cyrus Capital Partners δημιούργησαν την κοινοπραξία της Connect Airways που παρενέβη το 2019 για να αποτρέψει την κατάρρευση της Flybe και να κρατήσει τη μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.
Η μέτοχος Virgin Atlantic επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 135 εκατομμύρια λίρες είχαν χορηγηθεί στην αεροπορική εταιρεία τους τελευταίους 14 μήνες για να την κρατήσουν σε λειτουργία.

Ένας εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε: «Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων να διασώσουν την αεροπορική εταιρεία Flybe, ο αντίκτυπος του Covid-19 στην εταιρία και η ραγδαία μείωση της κίνησης, σημαίνει ότι η κοινοπραξία δεν μπορεί πλέον να δεσμευτεί για συνεχή οικονομική στήριξη. Ως προτεραιότητα εξετάζουμε επιλογές για την παροχή υποστήριξης στο προσωπικό της Flybe και στους πελάτες που επηρεάζονται.»

Η Flybe μετέφερε 8 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μεταξύ 81 αεροδρομίων, με περισσότερες από 210 διαδρομές σε 15 χώρες και 2.400 υπαλλήλους.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)