Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Σημαντική συμφωνία της Κομισιόν με Expedia, Trivago και Booking για δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Η Κομισιόν προχώρησε σε σημαντική συμφωνία με τις πλατφόρμες Airbnb, Booking, Expedia και Tripadvisor, η οποία αφορά την ανταλλαγή δεδομένων. Το γεγονός αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στην ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, Eurostat, να δημοσιεύει δεδομένα σχετικά με τα καταλύματα μικρής διάρκειας, που προσφέρονται μέσω αυτών των πλατφορμών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Θα συμβάλει, επίσης, σε πιο ολοκληρωμένες στατιστικές για καταλύματα στην Ευρώπη και θα επιτρέψει στις αρχές να κατανοήσουν καλύτερα την ανάπτυξη του κλάδου και να υποστηρίξουν πολιτικές, που βασίζονται σε τεκμηριωμένες πληροφορίες.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Αγορών, Thierry Breton, δηλώνει: «Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες στην Ευρώπη. Οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις είναι μια βολική λύση για τους τουρίστες και μια θετική πηγή εσόδων για τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για τη νέα αυτή τάση, όσον αφορά τις τοπικές κοινότητες. Είναι η πρώτη φορά, που θα μπορούμε να αποκομίσουμε ακριβή στοιχεία, ώστε να υπάρξει σωστός διάλογος με όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις και να δοθεί μια ισορροπημένη λύση».

Ο επίτροπος Οικονομικών, Paolo Gentiloni, αναφέρει: «Πρόκειται για μια συμφωνία ορόσημο, που θα επιτρέψει στην Eurostat να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές στην Ευρώπη, οι οποίες αναζητούν δεδομένα σχετικά με τις υπηρεσίες βραχυπρόθεσμης στέγασης. Οι αρχές θα μπορούν πλέον με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμφωνία να παίρνουν αποφάσεις και να εφαρμόζουν πολιτικές, που θα είναι βασισμένες σε τεκμηριωμένα γεγονότα».

Πιο συγκεκριμένα, η νέα συμφωνία προβλέπει τα εξής:

Συνεχή και τεκμηριωμένα δεδομένα από τις συμβαλλόμενες πλατφόρμες: Τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν των αριθμό των διανυκτερεύσεων και των επισκεπτών, τα οποία θα κατηγοριοποιούνται ανά δήμο.

Σεβασμός στην ιδιωτική ζωή: Τα προσωπικά δεδομένα των ιδιοκτητών και των επισκεπτών θα προστατεύονται, όπως προβλέπει ο ευρωπαϊκός νόμος. Δε θα επιτρέπεται η ταυτοποίηση πολιτών ή ιδιοκτητών.

Δημοσιοποίηση των δεδομένων: Τα δεδομένα, που θα παρέχονται από τις πλατφόρμες, θα συγκεντρώνονται και θα επεξεργάζονται από την Eurostat, η οποία θα δημοσιεύει δεδομένα για όλα τα μέλη-κράτη της ΕΕ, καθώς και μεμονωμένες περιοχές. Τα πρώτα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν το δεύτερο μισό του 2020.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ