Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου για την ημέρα της γυναίκας

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας έχει καθιερωθεί ως ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς και της αγωνιστικότητας των απλών γυναικών που έχουν παίξει καίριο ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας των εθνών, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μέρα με συμβολικό περιεχόμενο που μας δίνει την ευκαιρία να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην καθημερινή, συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά των γυναικών.
Δεν αρκεί μόνο η κατανόηση και η ευαισθησία απέναντι στο θέμα της ισότητας. Ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, στη μόρφωση, η καταπολέμηση της βίας εις βάρος των γυναικών, έχουν μεγάλη πολιτική σημασία, αφού η ισότητα των φύλων αποτελεί προϋπόθεση κάθε βιώσιμης ανάπτυξης και είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξέλιξη του πολιτισμού μας.
Η 8 η Μαρτίου είναι μέρα τιμής για τις γυναίκες, που με την ευαισθησία, την οξυδέρκεια και την δράση τους συνέβαλαν στην πρόοδο και τη συνέχεια της κοινωνίας μας.
Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε στην πράξη στοιχεία που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναίκα, που σήμερα πλήττεται ποικιλοτρόπως και να φροντίσουμε για την ενδυνάμωση της θέσης της.
Ως Δήμαρχος Κέρκυρας και ως γυναίκα θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια. Πρώτιστο μέλημά μου είναι η ενίσχυση κοινωνικών δομών, όπως ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, που αποτελεί μία από τις Κοινωνικές δομές του Δήμου μας και είναι
δίπλα σε γυναίκες που υφίστανται βία ή και πολλαπλές διακρίσεις. Επίσης η φροντίδα και μέριμνα για την γυναίκα – μητέρα, για την γυναίκα εργαζόμενη. Στόχος μας μας είναι να στηρίζουμε τις
γυναίκες να ξεπερνάνε αυτά τα αδιέξοδα προσβλέποντας σε μια κοινωνία που σέβεται τις ανθρώπινες αξίες και την ισότητα των φύλων.
Ως ημέρα δράσης, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπίζεται η ημέρα της γυναίκας και υπενθύμισης ότι ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά στην πράξη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη γυναίκα και την προσφορά της. Τα λόγια περισσεύουν, έχουμε πολλά να κάνουμε, ο καθένας από τη θέση που
βρίσκεται. Ας βάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό αύριο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ