Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στη “ΜΕΛΙΣΣΑ” η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κεντρικής Κέρκυρας Μαρία Ζερβού

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Κέρκυρας και το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» επισκέφθηκε η κα. Ζερβού Μαρία, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, για θέματα παιδείας και κοινωνικής προστασίας, στα πλαίσια των καθηκόντων της.
Από πλευράς του Συλλόγου, την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Ζουμπουλίδης Σπυρίδων και η Αντιπρόεδρος κ. Κακαρούγκα Ζωή, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τα προβλήματα της αρμοδιότητάς της και συγκεκριμένα για τη αναγκαιότητα της άμεσης μεταστέγασης του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κορακιάνας, το οποίο αφενός στεγάζεται σε ένα άκρως ακατάλληλο και επικίνδυνο κτίριο αφετέρου η στέγαση του είναι παράνομη αφού αντιβαίνει την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία (Ν.3699/2008) και τη Διεθνή Σύμβαση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, η οποία αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα με το Ν.4074/2012, καθώς αποκλείει τη φοίτηση σε παιδία με κινητικά προβλήματα.
Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τα προβλήματα της συστέγασης του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Τέλος ζήτησαν από την κα. Ζερβού ενημέρωση για την κατάσταση των Ειδικών σχολείων.
Η κα. Ζερβού απάντησε πως για το μεν Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Κορακιάνας έπειτα από προκήρυξη, βρέθηκε κατάλληλο κτίριο και στην παρούσα φάση διαρρυθμίζεται ο εσωτερικός του χώρος, για το δε ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου έχει αποφασιστεί η άμεση μεταστέγαση του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ