Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κερκυραϊκές εξωστρεφείς επιχειρήσει επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μαζί με τον Στέφανο Γκίκα.

Ένα μικρό δείγμα Κερκυραϊκών εξωστρεφών επιχειρήσεων επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος επισκέπτεται την Κέρκυρα, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, και την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη.
Ο κ. Σταμπουλίδης συζήτησε με τους Κερκυραίους επιχειρηματίες και ενημερώθηκε για τα θέματα που τους απασχολούν. Παράλληλα, παρουσίασε πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του αρμοδίου Υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση, για την πάταξη του παραεμπορίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την στήριξη των
μικρομεσαίων, καινοτόμων εξωστρεφών επιχειρήσεων.
Ο Στέφανος Γκίκας από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι κατά τα χρόνια της κρίσης ιδρύθηκαν αρκετές εξωστρεφείς επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, οι οποίες ασχολούνται κυρίως με τον τομέα της ελαιοκομίας και την τυποποίηση προϊόντων, την μελισσοκομία, αλλά και την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, όπως το κουμ κουάτ, τα ηδύποτα, κ.α.
Ο Βουλευτής σημείωσε ότι η στήριξη των καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων, αποτελεί βασικό πυλώνα του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει η Κυβέρνηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο επιχειρείν. Παρατήρησε δε, ότι τόσο οι πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όσο και αυτές που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, αποδεικνύουν την βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει ενεργά τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ