Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φιλοξενία Ευρωπαίων μαθητών από το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ KA229

Το 3 ο ΓΕΛ Κέρκυρας υλοποίησε από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2020 με μεγάλη επιτυχία την κινητικότητα φιλοξενίας του δεύτερου προγράμματος Erasmus+, το οποίο πραγματοποιείται σε δύο γλώσσες: Γερμανικά και Αγγλικά. Φιλοξενήθηκαν μαθητές και καθηγητές από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές, που συμμετέχουν να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες.
Κατά την διάρκεια της εβδομάδας διεξήχθησαν πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις. Ο καθηγητής του ΤΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Παπαδημητρίου ανέπτυξε σε ομιλία του τα οφέλη των προγραμμάτων Erasmus. O δημοσιογράφος κ. Κατσαἲτης εξήγησε στους μαθητές μας πώς να γράφουν ένα άρθρο, με τρόπο που να μην αλλοιώνεται η είδηση.
Κατόπιν οι μαθητές σε ομάδες συλλέξανε πληροφορίες που αφορούσαν πρόσωπα και ιστορικές περιόδους, που επηρέασαν την ιστορία του νησιού μας. Πραγματοποίησαν επισκέψεις και ήρθαν σε επαφή με το αντικείμενο της ερευνάς τους. Κάθε σχολείο προετοίμασε και παρουσίασε μία εργασία σχετική με τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες της χώρας του. Έπειτα, οι μαθητές έγραψαν άρθρα στα Γερμανικά. Όλα αυτά αποτέλεσαν μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς με την καθημερινή
επαφή μεταξύ τους βελτίωσαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.
Συμπερασματικά τα προγράμματα Erasmus KA229 είναι προς όφελος όλης της σχολικής κοινότητας μαθητών και καθηγητών, καθώς μέσα από τις κινητικότητες στο εξωτερικό διευρύνονται οι ορίζοντες τους και ποκομίζουν μοναδικά οφέλη.

Οι μαθητές του προγράμματος στο Αχίλλειο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ