Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με την Υπουργό Πολιτισμού για τα Θέματα της Κέρκυρας

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Κατά την εκτενή συζήτηση, ο Βουλευτής έθεσε τα εξής θέματα: την εκκρεμότητα έκδοσης εξουσιοδοτικής πράξης προς την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας για το δικαίωμα υπογραφής, την έγκριση μελετών για την αναστήλωση μνημείων, την προώθηση στο ΚΑΣ της μελέτης για την νέα φοιτητική εστία στα παλιά ΚΤΕΛ και την προώθηση της μελέτης για το Μέγαρο Καποδίστρια στο Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, την αναστήλωση του παλαιού Βρετανικού Νοσοκομείου στο Π. Φρούριο, την επισκευή του Αχιλλείου, την οικονομική στήριξη των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας, την περαιτέρω ανάδειξη των Φρουρίων της Πόλεως της Κέρκυρας καθώς και τα ζητήματα που άπτονται του φακέλου UNESCO.
Η Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι έχει δρομολογηθεί η εξουσιοδοτική πράξη για τις τοπικές Εφορίες Αρχαιοτήτων και ότι αναμένεται η έκδοσή της.
Σε ότι αφορά στις εγκρίσεις μελετών για την αναστήλωση μνημείων, κατά την παρούσα φάση έχουν προτεραιότητα τα έργα τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αμέσως μετά θα εξεταστούν όλες οι μελέτες αναστήλωσης. Παράλληλα, η μελέτη για την νέα φοιτητική εστία του Ιονίου Πανεπιστημίου θα εξεταστεί από το ΚΑΣ στην τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου 2020, ενώ σύντομα θα προωθηθεί η μελέτη για το Μέγαρο Καποδίστρια στο Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων.
Αναφορικά με την ανάδειξη των Φρουρίων, τον Φάκελο UNESCO, το παλαιό Βρετανικό Νοσοκομείο, το Art Cafe κλπ, την ερχόμενη Τετάρτη 18/3/2020 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος των ανωτέρω ζητημάτων, αλλά και αυτών που ετέθησαν κατά την επίσκεψη της κας Μενδώνη στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 2019.
Σε ότι αφορά στην οικονομική στήριξη των Φιλαρμονικών, η Υπουργός επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε Φιλαρμονικές για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης τα οποία αφορούν δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2020. Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες για την δυνατότητα ένταξης των Φιλαρμονικών στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε την Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή της και για το γεγονός ότι δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Κέρκυρας στον τομέα του Πολιτισμού.
Δεν παρέλειψε δε να την ευχαριστήσει για την πρόσφατη εγκατάσταση εργολάβου για το έργο της Annunziata.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ