Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Προτάσεις Δημήτρη Μπιάγκη για το επίδομα παραμεθορίου του Λιμενικού Σώματος και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης εισηγήθηκε στην Βουλή, σήμερα Τετάρτη 11-2-2020, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον «Εκσυγχρονισμό Θεσμικού Πλαισίου για τις Θαλάσσιες Ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις».
Μεταξύ των βασικών Σημείων Ομιλίας του κ. Μπιάγκη ήταν το παρόν Σχέδιο Νόμου είναι «αντιπαραγωγικό, μία συρραφή διατάξεων, δεν προάγει τίποτα «καινούργιο», «καινοτόμο» στην ναυτιλία ενώ απεναντίας τακτοποιεί εκκρεμότητες».
Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο κ. Μπιάγκης «Το Κίνημα Αλλαγής, έχει ολοκληρωμένη Ναυτιλιακή Πολιτική και γι’ αυτό σας καταθέτουμε δύο πολύ σημαντικές προτάσεις και ευελπιστούμε να τις αποδεχτείτε και να τις υιοθετήσετε σύντομα:
-Η Μία αφορά το επίδομα που χορηγείται στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (άρθρο 34) και αιτούμαστε την επέκτασή του και για τους υπηρετούντες στον Νομό Κέρκυρας».
-Επιπροσθέτως, μία ακόμη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο (άρθρο 52) και ζητάμε διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων, με το συνυπολογισμό και άλλων κοινωνικών ομάδων όχι μόνο μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους εργαζόμενους στα νησιά όπως αστυνομικούς, γιατρούς, δασκάλους».
Κλείνοντας την Ομιλία του, ο κ. Μπιάγκης τόνισε ότι «το παρόν Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνει απροκάλυπτα την πολιτική της φυσιογνωμία, δείχνει τον υπερβολικό συγκεντρωτισμό που επιχειρεί να «χτίσει» ο Υπουργός, δημιουργώντας παράλληλα τον ρόλο του Ρυθμιστή Υπερ-Υπουργού για τον ίδιο τον εαυτό του».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ