Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΜΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Φίλοι μου και συνάδελφοι τουριστικοί πράκτορες.

Δεν είναι σύνηθες ο πρόεδρος του πολυπληθέστερου πρωτοβάθμιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων, να απευθύνει μήνυμα στα μέλη και γενικότερα στα τουριστικά γραφεία, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Είναι όμως αναγκαίο, λόγω αμεσότητας αυτών, να γίνει.
Φαίνεται ιδιαίτερα ιδιότυπο επίσης, να μην υπάρχει η καθημερινή ανταπόκρισή μου στα καλέσματα των ΜΜΕ.
Σχετικά με αυτό, θα ήθελα απλά να ενημερώσω, ότι θεωρώ άκαιρο, άκομψο και ανούσιο, να παρέχω συνεντεύξεις προς τέρψη της προβολής μου, αλλά και δημιουργίας νεφελώδους κλίματος, όταν μια σοβαρή κατάσταση, βρίσκεται σε καθημερινή εξέλιξη.
Απλά, κύριο μέλημα του ΗΑΤΤΑ, τη δεδομένη στιγμή, είναι η εργασία και η προσπάθεια, με συγκεκριμένη στόχευση.

Την προστασία του καταναλωτή, την επιβίωση των τουριστικών μας γραφείων και την κατά το δυνατόν ασφαλέστερη θωράκιση του Ελληνικού τουρισμού.
Οι ενημερώσεις μέσω ΜΜΕ, οφείλουν να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες με συγκεκριμένα αποτελέσματα για το καταναλωτικό κοινό, για τα τουριστικά γραφεία και στο σύνολό του για τον Ελληνικό τουρισμό.
Ως μια οικογένεια, προσπαθούμε όλοι οι τουριστικοί φορείς της χώρας μας, σε καθημερινή συνεργασία με την κυβέρνηση για το δυνατόν ηπιότερο αποτύπωμα μιας ιδιαίτερα δυσάρεστης κατάστασης, που αφορά την υγεία σε πρώτο λόγο και την οικονομία γενικότερα.
Οι περιττές επισημάνσεις, τα ανώφελα ευχολόγια και οι χωρίς ουσία εκρήξεις αγανάκτησης, κυρίως από τους μη συμμετέχοντες στην ενεργή διαδικασία, προκαλούν μόνο αποπροσανατολισμό από τους πιθανούς εφικτούς στόχους και την κάθε δυνατή κοινή προσπάθεια.
Ο ΗΑΤΤΑ σε άμεση συνεργασία με την FEDHATTA και με την συμμετοχή τους σε εγχώριους, ευρωπαϊκούς και διεθνής φορείς του τουρισμού και όχι μόνο, παρουσιάζει και διεκδικεί, το καλύτερο δυνατό όφελος για όλους. Καταναλωτές, τουριστικά γραφεία, Ελληνικό τουρισμό.
Τα αποτελέσματα, εκτιμώ, θα φανούν σύντομα, σε όλους τους τομείς εμπλοκής.
Απαιτείται απλά, σύνεση, υπομονή και πάνω από όλα, ανιδιοτελής συνεργασία.
Εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε και όχι απλά και ανέξοδα να βρισκόμαστε απέναντι στις ανησυχίες, φωνασκώντας. Τις περισσότερες φορές χωρίς ουσιαστικό ρόλο.
Σε αναμονή εξελίξεων, με δημιουργική ψυχραιμία και ορθές διεκδικήσεις.

Νίκος Κελαϊδίτης
Πρόεδρος HATTA

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ