Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τουριστικοί Πράκτορες και Ξενοδόχοι της Κέρκυρας για την αντιμετώπιση της κρίσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας(AOCTA).
Συζητήθηκαν όλα τα κοινά θέματα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, με κυρίαρχο το θέμα του κορωνοϊού. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του ΣΕΤΕ για τον περιορισμό των επιπτώσεων στον κερκυραϊκό τουρισμό από τη εξάπλωση του κορωνοϊού.
Παρακαλούνται όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις όπως ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που σας έχουν αποσταλεί.
Προτείνεται μια πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων από τα τουριστικά καταλύματα, σε συνεργασία και με τα τουριστικά γραφεία, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα, για κρατήσεις που αφορούν διαμονές έως 31 Μαΐου 2020, προτείνεται η τροποποίηση της πολιτικής ακυρώσεων τόσο των μεμονωμένων, όσο και των ομαδικών κρατήσεων, ως εξής:
Εποχικά καταλύματα / resort : Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 7 ημέρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
Τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε αστικά κέντρα : Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 24 ώρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
Τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές : Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 48 ώρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
Η εν λόγω πολιτική ακυρώσεων προτείνεται να εφαρμοστεί και σε κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και για τις οποίες εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης.
Τα τουριστικά γραφεία να εφαρμόσουν την όποια αλλαγή υιοθετηθεί στην πολιτική ακυρώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ