Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας. Η Περιφερειακή αρχή το ενεργοποιεί μετά από χρόνια απραξίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διεξήχθη επιτυχώς η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)” που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλοντας να καλύψει το κενό που δημιούργησε στον ευαίσθητο αυτό τομέα, η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, δεδομένου ότι το πρόγραμμα παρέμενε ανενεργό από το 2015, ξεπέρασε τις δυσκολίες και συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες υλοποιεί μια δράση υψηλής κοινωνικής προσφοράς και ενίσχυσης των αναγκών τους.

3Η διανομή που ξεπέρασε σε συμμετοχή ωφελουμένων το 70% πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στις εγκαταστάσεις της αναδόχου εταιρείας που υλοποιεί το πρόγραμμα και η συνεργασία τόσο από τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όσο και από τον ειδικό απεσταλμένο από την έδρα της Περιφέρειας στην Κέρκυρα, ήταν υποδειγματική. Ειδικότερα διανεμήθηκαν: γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, φακές φασόλια, κρέμα δημητριακών για βρέφη, κρέμα ρυζάλευρο για βρέφη, ρόφημα γάλακτος παιδικό, γάλα σκόνης β’ βρεφικής ηλικίας, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, μωρομάντηλα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊο, είχε δώσει οδηγίες προκειμένου να τηρηθούν τα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να διαφυλαχθεί κατ΄ απόλυτο τρόπο η υγεία των πολιτών. Για αυτό η διανομή στους δικαιούχους έγινε τμηματικά, αφού προηγουμένως είχαν ομαδοποιηθεί σε ολιγομελή γκρουπ, και ο ένας προσερχόταν με διαφορά ώρας από τον προηγούμενο. Επίσης τα κλιμάκια διανομής είχα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

Η διαχείριση του προγράμματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική ως προς το λογισμικό μέρος. Την πλήρη επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, ενώ παραβρέθηκαν στο χώρο διανομής παρακολουθώντας τη διαδικασία και την οργάνωση ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστας Καποδίστριας, και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερινα Μοθωναίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ