Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μάνος Κόνσολας:Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό που έχουν δανειακές υποχρεώσεις.

Με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης, τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων στον τουρισμό, που έχουν δανειακές υποχρεώσεις και ενδέχεται να μην μπορούν να τις εξυπηρετήσουν, λόγω των συνεπειών που επιφέρει στην οικονομία και στον τουρισμό ο κορωνοϊός.

Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, με μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων και μετάθεσής τους για τους επόμενους μήνες, αλλά και με την αναστολή ένταξής τους στον Τειρεσία, λόγω της αδυναμίας τους να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε, επίσης, στον κ. Κουρμούση τις δυσκολίες εξυπηρέτησης δανειοληπτών στις νησιωτικές περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση και πληροφόρηση από τις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Ζήτησε, επίσης, τη σύσταση περιφερειακού υποκαταστήματος της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους στα Δωδεκάνησα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, η οποία, όπως δεσμεύτηκε, ο κ. Κουρμούσης θα δρομολογηθεί σύντομα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ