Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βρετανία: Τεράστιες οι απώλειες για τις αεροπορικές | Κίνδυνος για χρεωκοπίες παγκοσμίως

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για χρεοκοπία αεροπορικών εταιριών στην Βρετανία, αλλά και παγκοσμίως, λόγω του μεγάλου αριθμού ακυρώσεων πτήσεων, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών, που έχουν τεθεί λόγω του Κορωνοϊού.

Οι βρετανικές αεροπορικές αναστέλλουν τις πτήσεις τους ή μεταβάλλουν το πρόγραμμα πτήσεων τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή κρίση. Ωστόσο, χωρίς μια συντονισμένη προσέγγιση από την κυβέρνηση και τις αεροπορικές, ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι υπαρκτός.

Η EasyJet αναφέρει ότι πραγματοποιεί πτήσεις επιστροφής, αλλά και ότι οι υπόλοιπες πτήσεις προς το εξωτερικό αναστέλλονται. Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η βρετανική αεροπορική αναφέρει: «Αυτές οι ενέργειες θα συνεχιστούν και στο μέλλον, και μπορεί να επιφέρουν ως αποτέλεσμα την καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου μας».

Η IAG αναφέρει ότι ο Κορωνοϊός έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση για όλες σχεδόν τις πτήσεις και υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μείωση κατά 75% τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ο CEO της IAG, Willie Walsh, ο οποίος ανέστειλε την παραίτησή του λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει, αναφέρει: «Παρατηρούμε μια σημαντική μείωση στις κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες και αναμένουμε η ζήτηση να κινηθεί πτωτικά μέχρι και το καλοκαίρι. Για αυτόν το λόγο προχωράμε σε σημαντικές μειώσεις στο πρόγραμμα πτήσεών μας».

Ο Υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, δηλώνει ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κλάδο των μεταφορών εντός της εβδομάδας, ενώ η Virgin Atlantic έχει αναφέρει στη βρετανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 7.5 δισεκατ. λιρών.

Η Ryanair έχει προχωρήσει στην καθήλωση του πλήθους των αεροσκαφών της στην Ευρώπη για τις επόμενες 7 με 10 ημέρες. Τον Απρίλιο και τον Μάιο οι διαθέσιμες θέσεις της αναμένονται να μειωθούν κατά 80%, ενώ δεν αποκλείεται και η ολοκληρωτική καθήλωση όλου του στόλου της.

Το Κέντρο Αεροπορίας (CAPA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας οι αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία έως τα τέλη Μαΐου, εάν δεν υπάρξει βοήθεια από την κυβέρνηση και τον κλάδο.

Ο CEO της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στη Βρετανία, Richard Moriarty, αναφέρει: «Η απειλή για την επιβίωση των επιχειρήσεων είναι υπαρκτή για όσο καιρό αυτή η κατάσταση διατηρείται».

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ