Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, βάσει της λήψης μέτρων για την μη διάδοση του κορονοϊού

Στο πλαίσιο των Κυβερνητικών εντολών και της εθνικής προσπάθειας για την μη διάδοση του κορονοϊου (CoviD-19), οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τόσο της Έδρας, όσο και των Περιφερειακών Ενοτήτων, θα εφαρμόσουν ειδικό καθεστώς λειτουργίας, προσαρμοζόμενες στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στόχος είναι η προστασία του προσωπικού των Υπηρεσιών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας απο την μεταδοτικότητα του ιού CoviD-19.

Μετά από σχετικές συσκέψεις, μεταξύ αρμοδίων Υπηρεσιών και της Περιφερειακής Αρχής αποφασίστηκε ότι από Δευτέρα 16/3/2020 οι υπηρεσίες της Περιφέρειας (Έδρα και Περιφερειακές Ενότητες) θα λειτουργούν με ειδικό καθεστώς μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Δηλαδή:
• Οι υπηρεσίες θα είναι κλειστές στο κοινό, ενώ οι αριθμοί τηλεφώνων και τα ειδικά e-mails θ΄αναρτηθούν στο site και στα social media της Περιφέρειας για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών, προμηθευτών κ.λ.π. Το ίδιο θα ισχύει για την Διαχειριστική Αρχή, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Υπηρεσία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

• Κατ΄εξαίρεση η Διέυθυνση Συγκοινωνιών θα μπορεί να δεχθεί κοινό για άμεσες εκκρεμότητες με ακριβή εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο,Δ.Υ., την Δευτέρα 16/03/2020 και απο 10.00πμ έως 13.00μμ.

• Οι Υπηρεσίες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Δύο άτομα ανά Διεύθυνση, ένας Προϊστάμενος ή Διευθυντής και ένας Υπάλληλος με τις κρινόμενες απαραίτητες συνεργασίες μεταξύ υπηρεσιών.

• Οι άδειες του προσωπικού θα δίδονται, αφού τηρηθούν ακριβώς οι οδηγίες της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

• Οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση μέχρι νεωτέρας.

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι Υπηρεσίες των Δήμων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργείου Οικονομικών όπου συστεγάζονται με Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την ανάγκη συντονισμού στην λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Σε 24ωρη επιφυλακή θα βρίσκονται η Περιφερειάρχης, οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι και ο Εκτελεστικός Γραμματέας.

Με στόχο τη συμπαράσταση στους συμπολίτες που παραμένουν για προληπτικούς λόγους στο σπίτι τους, αποφασίστηκε να οργανωθούν εθελοντικές ομάδες για τη διευκόλυνση προμηθειών πρώτης ανάγκης καθως και την ψυχολογική και ιατρική στήριξη.

Ειδικός αριθμός τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση για επικοινωνία θα ανακοινωθούν άμεσα.

“Θα λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, συντονισμό και αλληλεγγύη μεταξύ των θεσμών και των φορέων σε όλα τα νησιά μας και με τις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές για τη συνεργασία τόσο στη λήψη των κατάλληλων μέτρων, όσο και στην παροχή βοήθειας, κυρίως στα μικρά νησιά. Θα αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και ενότητα αυτη την πρωτόγνωρη κρίση”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ