Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι ζητά ο σύλλογος των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας – Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, εν μέσω της επιδημίας από τον κορονοϊό και της αναγκαιότητας λήψης άμεσων μέτρων, ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ για την υγεία και προστασία των συναδέλφων και των συναλλασσόμενων, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,
πολιτών με ομόφωνη απόφασή του ΖΗΤΑ:
 Την άμεση και ενδελεχή λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας, τη χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας και αναλωσίμων υλικών, με προτεραιότητα τους συναδέλφους που έρχονται σε επαφή
καθημερινά με πλήθος πολιτών κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους, που εκτελούν ελέγχους κλπ.
 Την αναστολή λειτουργιών που δημιουργούν συγχρωτισμό στις υπηρεσίες (π.χ. Δ/νση
Μεταφορών, Γενικό Πρωτόκολλο, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.α.).
 Τον περιορισμό στο ελάχιστο λειτουργιών που επιβαρύνουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων καθώς και τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την εκτέλεση ελέγχων.
 Τη δημιουργία μοντέλου “ελάχιστης λειτουργίας” των υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλίζεται η εκτέλεση σοβαρών και επειγουσών αρμοδιοτήτων.
 Τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του κοινού στις υπόλοιπες υπηρεσίες, με ανάρτηση πινακίδων προς ενημέρωση των πολιτών.
 Την άμεση αποστολή σαφών οδηγιών στους συναδέλφους και την ανάρτηση σχετικών
ενημερωτικών πινακίδων σε όλους τους χώρους εργασίας με τους όρους ασφάλειας και υγιεινής που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούνται.
 Την παράταση ισχύος αδειών και άλλων δημοσίων εγγράφων των πολιτών, που απαιτούν γνωματεύσεις και διοικητικές πράξεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
 Τη μέριμνα για λήψη ειδικής άδειας από όλους τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.
Επιπρόσθετα, να υπάρξει συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Κέρκυρας για την έγκαιρη λήψη των παροχών του Κράτους σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους καθώς και την ενημέρωσή μας για τα περιλαμβανόμενα στο σχέδιο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της
επιδημίας, που έχει καταρτίσει η Περιφέρειά μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ