Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της η TUI|Επιστολή του Fritz Joussen

Αίτηση για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων από το γερμανικό κράτος.

Την συντριπτική πλειοψηφία όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων του, ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI, λόγω των εξελίξεων για τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών πακέτων, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι περίπου αυτονόητη, καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με μεγάλους τουριστικούς προορισμούς μεταξύ τους, κλείνουν τα σύνορά τους, άλλες όπως η Ελλάδα κλείνουν τα ξενοδοχεία και γενικά παρατηρείται μια απόλυτη αδράνεια στον κλάδο, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την συνέχιση της λειτουργίας του ομίλου, «σαν να μην συμβαίνει τίποτα», τόνισαν υψηλόβαθμες πηγές της TUI, στο money-tourism.gr, που επικοινώνησε μαζί τους.

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fritz Joussen, με προσωπική επιστολή του σε όλο το προσωπικό εξηγεί τις εξελίξεις και τονίζει ότι με την ρευστότητα ασφαλείας που διαθέτει ο όμιλος και την βοήθεια των κρατικών αρχών,θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Όπως αναφέρει ο όμιλος, «Σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και η ευημερία των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας παγκοσμίως, παραμένει πρωταρχικής σημασίας και ως εκ τούτου ο Όμιλος TUI αποφάσισε, σύμφωνα με κυβερνητικές οδηγίες, να αναστείλει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας, tour operating, πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων, κρουαζιέρες και ξενοδοχεία. Αυτή η προσωρινή αναστολή έχει σκοπό να συμβάλει στις παγκόσμιες κυβερνητικές προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εξάπλωσης του COVID-19.

Υπό το πρίσμα αυτής της κατάστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να αποσύρει τις κατευθυντήριες γραμμές οικονομικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2020, όπως ανακοινώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020. Επιπλέον, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφεύγει να εκδίδει νέα καθοδήγηση για το οικονομικό έτος 2020 υπό τις παρούσες συνθήκες.

Λόγω της άνευ προηγουμένου κλιμάκωσης του COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της TUI αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και εξετάζει μια σειρά ενεργειών που υποστηρίζουν τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς.

Ο Όμιλος διαθέτει μετρητά και ισοδύναμα περίπου € 1,4 δισ.ευρώ, και η πορεία των οικονομικών μεγεθών και επιδόσεων, ήταν σύμφωνες με τις προσδοκίες πριν από το COVID-19. Λαμβάνουμε ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην κερδοφορία του ομίλου.

Επιπλέον, αποφασίσαμε να ζητήσουμε εγγυήσεις κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη της επιχείρησης μέχρι να ξαναρχίσει η κανονική λειτουργία».

Η TUI
Η TUI Group είναι ο κορυφαίος ολοκληρωμένος τουριστικός όμιλος στον κόσμο που δραστηριοποιείται σε περισσότερους από 100 προορισμούς παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Γερμανία. Η μετοχή της TUI είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και της Φραγκφούρτης.

Κατά το οικονομικό έτος 2019, ο Όμιλος TUI σημείωσε κύκλο εργασιών περίπου 19 δισ. Ευρώ και λειτουργικό αποτέλεσμα ύψους 893 εκατ. Ευρώ.

Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 70.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Η TUI προσφέρει στους 28 εκατομμύρια πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων 21 εκατομμυρίων πελατών σε ευρωπαϊκές εθνικές εταιρείες, ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία μόνο πηγή. Καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τουρισμού κάτω από μια στέγη. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με κορυφαία εμπορικά σήματα όπως RIU, TUI Blue και Robinson καθώς και 18 κρουαζιερόπλοια που κυμαίνονται από τα πλοία MS Europa και MS Europa 2 πολυτελείας και τα πλοία αποστολών στο στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και πλοίων Marella Cruises στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης κορυφαίες ευρωπαϊκές μάρκες ταξιδιωτικών πρακτόρων, πέντε αεροπορικές εταιρείες με 150 σύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και 1.600 ταξιδιωτικά γραφεία.

Εκτός από την επέκταση των βασικών δραστηριοτήτων της με ξενοδοχεία, κρουαζιέρες και δραστηριότητες προορισμού, η TUI επενδύει όλο και περισσότερο σε ψηφιακές πλατφόρμες και ο Όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ