Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενημέρωση για τις εξελίξεις και στήριξη στις τουριστικές επιχειρήσεις ζητεί η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και υπηρεσιακούς παράγοντες συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και στις επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία.
Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα Ιόνια Nησιά έχουν έντονα πληγεί από την κατάρρευση της Thomas Cook, ενώ η Ζάκυνθος ιδιαίτερα, πλήττεται και από την κρίση του κορωνοϊού.
Έθεσε τα ερωτήματα των τοπικών κοινωνιών και τοπικών φορέων που δεν έχουν ενταχθεί στα αναγγελθέντα μέτρα , όπως για τις πτήσεις τσάρτερ που αναμένονται και για τις μισθώσεις airbnb.
Ζήτησε ενημέρωση για τα μέτρα που εισηγείται το Υπουργείο Τουρισμού προς το Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και παρουσίασε τις θέσεις και τις ανάγκες των φορέων Tουρισμού στα Ιόνια Νησιά, ενώ επεσήμανε εξειδικευμένες παρεμβάσεις για τα Ιόνια Νησιά.
Η Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης τη συνεχή επικοινωνία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τις Περιφέρειες για το συντονισμό των ενεργειών τόσο για την αποτίμηση των εξελίξεων όσο και την εξειδίκευση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τη διάδοση του κορωνοϊού στον τουριστικό κλάδο, όσο και στήριξη των επιχειρήσεων και του προσωπικού της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ