Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοινή δήλωση του Βουλευτή Αλέκου Αυλωνίτη με τους Δημάρχους Κώστας Λέσση και Γιώργο Μαχειμάρη

Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα δήλωση παραβρεθήκαμε σήμερα 15-3-2020 και ώρα 12.00 στο Φαληράκι Κέρκυρας για να συμμετάσχουμε στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η δήμαρχος κ. Υδραίου, η οποία αφορούσε τον συντονισμό δράσης της Κέρκυρας σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού
ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ
ότι τελικά δεν συμμετείχαμε σε αυτήν, έστω και αν η σύσκεψη μεταφέρθηκε στον εξωτερικό χώρο, διότι ο μεγάλος αριθμός των προσκεκλημένων (πλέον των 30) έρχεται σε αντίθεση με τις υγειονομικές διατάξεις περί απαγόρευσης συναθροίσεων ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους. Τούτο αποφασίσαμε παρά την αντίθετη άποψη της κ. Υδραίου, διότι η όλη εικόνα της συγκέντρωσης, εκτός του κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού, λόγω του συγχρωτισμού, δεν αποτελεί το ορθό παράδειγμα προς την κοινωνία που με υποδειγματικό τρόπο πειθαρχεί στις εντολές της κυβέρνησης και κυρίως των υγειονομικών υπηρεσιών. Η θέση μας αυτή επ ουδενί δεν πρέπει να εκληφθεί ως ενέργεια με πρόθεση υποτίμησης τόσο της κοινής συνεδρίασης όσο και του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θεωρούμε ότι μπορεί να επιτύχουμε τον ίδιο στόχο και με άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως οι σχετικές διαταξεις και οι τεχνολογικές δυνατότητες προσδιορίζουν και επιτρέπουν ( π.χ τηλεδιάσκεψη, ολιγομελής σύσκεψη κλπ).
Είμαστε πρόθυμοι οποτεδήποτε να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη που να πληροί τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η συγκυρία, η κοινή λογική και οι σχετικές διατάξεις.
Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της αποχώρησης μας έχει άλλα κίνητρα.
Οι υπογράφοντες
Αλέκος Αυλωνίτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας .
Μαχειμάρης Γιώργος, δήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Λέσσης Κώστας , δήμαρχος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ