Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μέτρα προστασίας υπαλλήλων και συναλλασσομένων πολιτών Δήμων Κέρκυρας

Ο Σύλλογος μας έχοντας αίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης προμηθεύει στους συναδέλφους, είδη πρώτης ανάγκης όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας (απολυμαντικά ,μάσκες ,αλκοολούχα υγρά και ανθεκτικά γάντια βινυλίου μίας χρήσης) παρακαλούμε τούς συναδέλφους για όποια έλλειψη και ανάγκη υπάρχει να επικοινωνήσουν με τα μέλη του συλλόγου.

Ατομικά και συλλογικά προστατεύοντας εμάς και τούς συνανθρώπους μας είναι καθήκον μας να τηρούμε τούς όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Ο Σύλλογος μας έχει ήδη επισημάνει την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων, άκρως απαραίτητων για την υγεία και προστασία των συναδέλφων και των συναλλασσόμενων πολιτών, στους Δήμους του Νόμου Κέρκυρας.

Σε συνεργασία και με τις Δημοτικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει οι απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια , έχουμε δε την διαβεβαίωση και περιμένουμε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες όπως επιβάλλονται.

ΖΗΤΑΜΕ:

· Καθημερινή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης του κάθε δήμου με χλωριούχα καθαριστικά και αλκοολούχα διαλύματα.

· Υλικά απολύμανσης για την προσωπική υγιεινή των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους (εισόδους, τουαλέτες, διαδρόμους)

· Άμεσος περιορισμός ή και απαγόρευση εισόδου κοινού στα δημοτικά κτίρια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των εργαζομένων καθώς επίσης και να διασφαλισθεί η λειτουργία των υπηρεσιών.

· Όπου χρειάζεται να είναι ανοικτές οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού να λειτουργούν με προσωπικό ασφάλειας και να εξυπηρετούν πολίτες μέσω τηλεφώνου, e-mail , fax, προσωπική παρουσία πολιτών ,αποκλειστικά και μόνο για εξαιρετικές και επείγουσες υποθέσεις, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

· Αναστολή υπηρεσιών που εξυπηρετούν κοινό χωρίς να υπάρχει επίπτωση, οικονομική ή άλλη στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

· Προμήθεια και χορήγηση καθημερινά των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας σε μάσκες προσώπου, γάντια μιας χρήσεως, γάντια εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας, στο βοήθεια στο σπίτι, και όπου αλλού είναι απαραίτητο.

· Ιδιαίτερα μέτρα στους εργαζόμενους και τα μηχανήματα των υπηρεσιών των Δήμων, με καθημερινό πλύσιμο, απολύμανση αυτοκινήτων, οχημάτων και των χώρων συγκέντρωσης των εργαζόμενων, με παροχή του απαραίτητου προληπτικού υλικού (μάσκες, γάντια χαρτικά, σαπούνια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας στα πληρώματα).

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας για τη συνεργασία τους, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και η δική τους ασφάλεια, μέσω της τήρησης όρων και κανόνων στις συναλλαγές τους με τους Δήμους της Κέρκυρας.

Με Συλλογικότητα Ευθύνη και Ψυχραιμία θα περάσουμε τις κρίσιμες μέρες με πλήρη πρόληψη και υγεία για όλους μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ