Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Συντεταγμένη δράση και συντονισμός ενεργειών στην μάχη ενάντια στον κορονοϊο

Ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό των ενεργειών στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού μεταξύ Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και διοίκησης της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Σκοπός της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη από την έδρα της Περιφέρειας Αττικής στην Αθήνα, ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις ανάγκες πρόληψης αλλά και την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης κατάστασης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει επιπλέον να ληφθούν για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες.

Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική περιγραφή της κατάστασης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα από τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά όπου με εξαίρεση τη Ζάκυνθο δεν καταγράφεται- μέχρι στιγμής- σε καμία άλλη περιοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κρούσμα της νόσου COVID-19.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισήμανε την αναγκαιότητα κατάρτισης άμεσου σχεδίου, προσαρμοζόμενου στις εξελίξεις και στις κυβερνητικές αποφάσεις, ώστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προστατευθεί η δημόσια υγεία σε μικρά και μεγάλα νησιά και επεσήμανε ότι πρέπει να σταλεί σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της σοβαρής και ασφαλούς Περιφέρειας. “Τότε θα αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες μας, τόνισε.

Τα σημεία, στα οποία επικεντρώνεται ο σχεδιασμός είναι:

-Αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών απο εργαζόμενους και πολίτες στο πλαίσιο των οδηγιών της κυβέρνησης.

-Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για την βοήθεια στους συμπολίτες μας που παραμένουν στο σπίτι και δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις αναγκες των προμηθειών τους.

-Δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την ενημέρωση των πολιτών.

-Καταγραφή της λειτουργικής επάρκειας αλλά και των αναγκών στα νοσοκομεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

-Συνεργασία με τους Δήμους για την προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά.

-Μέτρα απολυμάνσεων των κτιρίων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

-Στοχευμένη και συντονισμένη καμπάνια ενημέρωσης σε όλους τους χώρους και με όλα τα μέσα

-Καταγραφη των αναγκών σε προσωπικό και υπόλοιπες προμήθειες υλικού για τις αναγκες του ελεγκτικών μηχανισμών και αποφυγής διάδοσης του ιού.

-Συγκρότηση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή των Διοικητικών Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας, των Υπηρεσιών της Υγείας και Πρόνοιας, προκειμένου να διαχειρίζονται τα θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τον ιό σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

-Καθημερινη επικοινωνία με τις Αρχές στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια, λιμάνια) για την παρακολούθηση της εφαρμογής των οδηγιών του ΕΟΔΥ και την καταγραφή περιστατικών

Από όλους τους συμμετέχοντες επισημάνθηκε η ανάγκη για ψυχραιμία, επαγρύπνηση, συντονισμένη παρακολούθηση, αναλυση των εξελίξεων καθως και συντονισμό με όλους τους φορείς για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου και της προστασίας των ευπαθών ομάδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Στη σύσκεψη έδωσε το “παρών” ο Περιφερειάρχης Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των Περιφερειων μεταξύ τους αλλα και με το κεντρικό κράτος. “Όλοι θα μετρηθούμε και θα κριθούμε”, τόνισε.

Συμμετείχαν, οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη Σκορδίλη, Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειαρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστας Καποδίστριας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μήλιος, ο επικεφαλής της Παράταξης Ιόνιος Συμμαχία Σπύρος Σπύρου, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Σκούρτης και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ