Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Αλέκου Αυλωνίτη με το σωματείο ΟΤΑ “Η ΚΕΡΚΥΡΑ”

Συνάντηση στις 7 Μαρτίου 2020 είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με την προσωρινή διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου ΟΤΑ Π.Ε. Κέρκυρας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ». Σε μια διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση ετέθησαν σοβαρότατα ζητήματα, όπως:
1) Το νεοσυσταθέν σωματείο έθεσε, ως κυρίαρχο θέμα τη συνέχιση και διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας που θεσμικά παρέχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρεί ότι, η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας δρομολογεί την ανάθεση σχεδόν του συνόλου των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες. Τούτο, αποδεικνύεται τόσο από τη μη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου σχετικού κονδυλίου για την πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων όσο και από την σύνταξη σχετικής μελέτης για την ανάθεση του έργου της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη επί πολλά έτη.
2) Η παραπάνω θέση της Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε συνδιασμό με την προ ολίγων ημερών αφαίρεση της αρμοδιότητας αυτής, από τα Δημοτικά Συμβούλια (με σχετική νομοθετική ρύθμιση) και την ανάθεσή της στην απόλυτα ελεγχόμενη από τη Δημοτική Αρχή, Οικονομική Επιτροπή αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

3) Ο Βουλευτής θεώρησε βάσιμους τους προβληματισμούς της προσωρινής διοίκησης του σωματείου και δήλωσε υπέρμαχος της μη αλλαγής του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, εξήγησε την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσής της, ενώ έθεσε την περίπτωση ανάθεσης τέτοιων υπηρεσιών σε ιδιώτη μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις εξ αιτίας, καθολικής αδυναμίας ανταπόκρισης και ανεπάρκειας λόγω ελλείψεως προσωπικού και εξοπλισμού. Επίσης, υπογράμμισε ότι η προαναφερθείσα νομοθετική αλλαγή μεταφοράς της επίμαχης αρμοδιότητας στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων είναι θεσμικά και δημοκρατικά, ανεπίτρεπτη, κάνοντας γνωστή την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
4) Τέλος, επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνεχούς επαφής και ενημέρωσης έτσι ώστε να επιδιωχθεί μία οργανωμένη προσπάθεια κατάθεσης ορθολογικών λύσεων και παρατηρήσεων για τα προβλήματα που αφορούν στην καθαριότητα της Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ