Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύσκεψη Αντιδημάρχου Τουρισμού με τουριστικούς παράγοντες

Η σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων στον τουριστικό τομέα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ιστορικό Δημαρχείο παρουσία εκπροσώπων των τουριστικών φορέων του νησιού μας.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα και ήταν κοινή η εκτίμηση ότι για την διαχείριση κρίσεων απαιτείται η ύπαρξη ενός ολιγομελούς σχήματος ώστε να υπάρχει η ενδεδειγμένη ευελιξία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Από την συζήτηση η οποία ήταν επιβεβλημένη, ουσιαστική και επικοδομητική όπως την χαρακτήρισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, προέκυψε ένα οκταμελές σχήμα εκπροσώπων τουριστικών φορέων. Το εν λόγω σχήμα συμφωνήθηκε ότι θα ασχοληθεί ειδικά με το ζήτημα της διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και απαρτίζεται από τους: 
  1. Τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργο Χονδρογιάννη ο οποίος θα εκπροσωπεί και τον ΟΛΚΕ, την Μαρίνα Γουβιών και την Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας.
  2. Τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας [ΑΟCTA], κ. Σπύρο Χαλικιόπουλο ο οποίος θα εκπροσωπεί και την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.
  3. Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας κ. Περικλή Κατσαρό.
  4. Τον Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Χαράλαμπο Βούλγαρη, ο οποίος θα εκπροσωπεί και την Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας.
  5. Τον Πρόεδρο της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Κώστα Μουζακίτη ο οποίος θα εκπροσωπεί και τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα, τους Περιπτεριούχους, την Ένωση Τροφίμων και Ποτών, Ένωση Υπόδησης, Οικοδομικών Υλικών κ.λ.π.
  6. Τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. κ. Κώστα Κιτσάκη, ο οποίος θα εκπροσωπεί και το Σωματείο Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας καθώς και άλλα 22 σωματεία που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας.
  7. Τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας κ. Νίκο Καψοκαβάδη ο οποίοος θα εκπροσωπεί όλο τον κλάδο των μεταφορών (Αστικό ΚΤΕΛ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και ΤΑΞΙ).
  8. Τον Διευθυντή Π.Υ. Τ. Ιονίων Νήσων κ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη ο οποίος εκπροσωπεί τον ΕΟΤ.
    Στην σύσκεψη εκτός των ανωτέρω που απαρτίζουν την ολιγομελή ομάδα διαχείρισης κρίσης παρέστη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χρυσούλα Τόμπρου ενώ συμμετείχαν επίσης η κ. Μαρίνα Ματαράγκα ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, ο κ. Άρης Μπατσούλης ως εκπρόσωπος του Ο.Λ.ΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσοδόντης ως Διευθυντής και ο κ. Κώστας Καραμπάτσος ως υποδιευθυντής της Μαρίνας Γουβιών, ο κ. Αλέξανδρος Ανεμογιάννης ως Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας, η κ. Μάγδα Κουσουνή ως Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Αλέξανδρος Πάγκαλης ως Διευθυντής του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ο κ. Αναστάσιος Τσιμπούλης ως Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ο κ. Νίκος Τσαγκάρης ως Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, ο κ. Γιάννης Βλάχος ως μέλος του Δ.Σ. Του Σωματείου Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, και ο κ. Παντελής Γιαννούλης ως Πρόεδρος του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα.
    Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η οκταμελής ομάδα εκπροσώπων των τουριστικών φορέων θα προχωρήσει σε νέα συνάντηση υπό την προεδρεία της Δημάρχου κ. Μερόπης Υδραίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ