Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τομεακή Επιτροπή Κ.Κ.Ε: “Να γίνει έλεγχος στο πλοίο Galaxy για πιθανόν κρούσμα Κορωνοιού”

To πλοίο «GALAXY» της ναυτιλιακής εταιρείας «A-SHIPS MANAGEMENT», με 40 μέλη πληρώματος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Δυρράχιο (Αλβανία) – Ιταλία, κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας και έχει ελλιμενιστεί στο μόλο των κρουαζιερόπλοιων. Το συγκεκριμένο πλοίο διέκοψε τα δρομολόγια λόγω των απαγορευτικών μέτρων της Αλβανίας από την πανδημία του κορονοϊού.
Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας ζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για την κατάσταση του πληρώματος, αν έχουν ελεγχθεί ή αν θα κατέβουν στο νησί. Δε δόθηκαν απαντήσεις ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι το καράβι θα αποπλεύσει με προορισμό την Κρήτη!!!
Είναι απαραίτητο οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κέρκυρα, οι υπηρεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας να λάβουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία των ναυτεργατών του πλοίου και των κατοίκων της Κέρκυρας. Το πλήρωμα θα πρέπει να ελεγχθεί άμεσα πριν τον απόπλου για ενδεχόμενο κρούσμα.
Επισημαίνουμε επίσης, ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση κλείνει τα σύνορα και με την Αλβανία θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα προφύλαξης στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στην πορθμειακή γραμμή τόσο για τους ναυτεργάτες όσο και για τους επιβάτες, με ευθύνη των εφοπλιστικών εταιρειών, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αρμόδιων υπουργείων της, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ